Alla artiklar

Kommunikatör (50%) och Socialpedagog/Stödperson (80%)

Kommunikatör 50%

Liljeholmens folkhögskola är en av 155 folkhögskolor i Sverige. Folkhögskola är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling står i fokus. Vi har kurser/utbildningar i allmän kurs, musik, konst, diakoni och bibel. Huvudskolan med internat finns i Rimforsa och en filial i Linköping. På somrarna driver vi vandrarhem och hyr ut till läger och konferenser. 

Om jobbet

Som kommunikatör är du ansvarig för vår externa kommunikation som till stor del handlar om att rekrytera deltagare till våra utbildningar och kurser samt att marknadsföra vår verksamhet som helhet, på lång och kort sikt. Vår huvudsakliga målgrupp är unga vuxna varför det mesta av marknadsföringen sker via sociala och digitala medier. Du ansvarar för vår hemsida och andra webbplatser där vi marknadsför skolan

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en utbildning inom marknadsföring och PR men är också öppna för att du kan vara självlärd men med goda kunskaper inom området. 

Vi söker dig som

 • Är van att arbeta i sociala medier och allt som hänger ihop med det. Instagram, Facebook, Youtube etc

 • Fotar och filmar och kan redigera film på en grundläggande nivå.

 • Vet hur man jobbar med Google Ads och liknande verktyg

 • Har blick för färg och form och kan skapa tryckt material i form av enkla foldrar, affischer och tidningsannonser

 • Gillar att uttrycka dig i text och bild via digitala nyhetsbrev, pressreleaser eller andra forum.

 • Gillar att följa trender, som analyserar och undersöker samband för att hitta rätt marknadsföring till respektive målgrupp.

 • Har kännedom om frikyrkorörelsen för att ha en bättre förståelse för var och hur vi ska marknadsföra oss. Skolan drivs av Evangeliska Frikyrkan.

Vem trivs hos oss?

Vi söker dig som är självgående och tar egna initiativ. Du har lätt att förstå uppdraget och har lätt för att samarbeta. Uppdraget är att marknadsföra skolans verksamhet men hur det genomförs styr du över själv. Att ta ansvar för en fråga och driva den tills den är klar är en viktig egenskap. 

Övrigt

Tillträde och lön enligt överenskommelse. Din primära arbetsplats är i Rimforsa.

För mer info kontakta rektor Daniel Bjurhamn, daniel.bjurhamn@liljeholmen.nu 0739-155 255

Facklig företrädare är Berit Borén, berit.boren@liljeholmen.nu 0494-797 00

Din ansökan skickar du senast 21 januari till jobb@liljeholmen.nu tillsammans med ett personligt brev och CVSocialpedagog/stödperson 80%

Liljeholmens folkhögskola är en av 155 folkhögskolor i Sverige. Folkhögskola är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling står i fokus. Vi har kurser/utbildningar i allmän kurs, musik, konst och bibel. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som lärare, socialpedagog eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet. Du har goda kunskaper om utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar. Du är en person som är lugn och trygg i dig själv. Du är flexibel, serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du bör ha ett stort mått av social kompetens, förmåga att organisera/planera tiden tillsammans med deltagarna och trivas i samvaron med unga vuxna.

Ditt uppdrag

Den person vi söker ska ge det stöd till målgruppen (deltagare med funktionsvariation) som behövs för att klara sin studietid på bästa sätt på Liljeholmen Folkhögskolas olika kurser. Att på bästa sätt skapa en studiesituation med rätt stöd i rätt tid. Allt sker i dialog med lärarna och berörd deltagare. Tjänsten kan också innehålla uppdrag att skapa en god gemenskap mellan deltagare på fritiden, initiera till aktiviteter.

Arbetsuppgifter

 • Att skapa trygghet och tillitsfulla relationer till personer i målgruppen.

 • Att skapa tydlighet och ramar i skolarbetet, att coacha och motivera mm. Det kan innebära att vara skrivstöd och/eller samtalsstöd, att ta fram och testa olika hjälpmedel.

 • Att säkerställa att de hjälpmedel skolan erbjuder fungerar och att målgruppens deltagare får insyn i hur de kan användas.

 • Skapa tillfällen för gemenskap på fritiden för deltagare i skolans uppehållsrum/bibliotek.

 • Att medverka vid möten som rör aktuell kurs och målgruppens hälsa.

Önskvärda erfarenheter och kvalifikationer

 • Erfarenhet av målgruppen

 • Erfarenhet av specialpedagogik, dyslexi etc.

 • Kan skapa struktur och pedagogiskt förmedla denna struktur

 • Lärarerfarenhet

 • Har ämneskunskaper och allmänbildning

 • Bra på att skapa relationer och tillit

 • Självgående

 • Datorvana. Erfarenhet av arbete med tekniska hjälpmedel för målgruppen är meriterande.

 • Representation av samhället – språkkunskaper och livserfarenhet

Tjänsten förutsättningar

Det är första gången vi på Liljeholmen Folkhögskola anställer en stödperson. Vi har förhoppningen att rollen blir en långsiktig och central del av skolans verksamhet. Men vi vill också framhålla att tjänsten möjliggörs av ekonomiska medel från Specialpedagogiska skolmyndigheten och är på så sätt knuten både till nivåerna på dessa ekonomiska medel och till deltagarnas faktiska hjälpbehov.

Övrigt

Tillträde och lön enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Rimforsa.

För mer info kontakta biträdande rektor Mattias Hjertton, mattias.hjertton@liljeholmen.nu 0705 47 67 34

Facklig företrädare är Berit Borén, berit.boren@liljeholmen.nu 0494-797 00

Din ansökan skickar du senast 21 januari till jobb@liljeholmen.nu tillsammans med ett personligt brev och CV

konst
Deltagare på Konst & Design analyserar en bild