Stöd kampen för Touhida och Rahma

Efter 10 år i Sverige är beslutet att Touhida och Rahma ska tillbaka till Bangladesh, ett land som Rahma aldrig har varit i. Hon är 9 år och född i Sverige. Att leva som skild ensamstående kvinna med barn i Bangladesh är otroligt svårt för att inte säga omöjligt. Därför måste de få en rättvis prövning i Europadomstolen. Foto: Victor Bomgren/Corren

Touhida o Rahma

Kort bakgrund

Mycket har hänt i Touhidas och Rahmas liv under dessa 10 år i Sverige. Olika asylprocesser har avlöst varandra utifrån livssituationen just då. De svenska lagarna och reglerna har också förändrats mycket under denna tid. Som vi alla vet så har flyktingvågen 2015 inverkat starkt på de svenska asylprocesserna.

Touhidas och Rahmas familjesituation har också förändrats mycket sedan Touhida först kom till Sverige. Det har varit många kämpiga saker att ta sig igenom för att idag vara i ett läge med fast anställning, egen lägenhet, integrerad i det svenska samhället och en stor svensk vänkrets. Läs mer om detta i Carina Glennings artikel i Corren.

Touhida
Rahma

Sverige är mitt land

9-åriga Rahma förstår ingenting. "Vad ska jag göra i Bangladesh? Jag har ingen familj där, inga vänner och jag kan inte språket. Det är inte mitt land."

Hon bor i Skäggetorp och går i trean på Nygårdsskolan. Hon älskar sin klass och sin skola. Har många vänner. Hennes rum i lägenheten i Skattegården är en rosa flickdröm. Mysigt och piffigt. Gosedjur och skolböcker intill varandra.

På fritiden gillar Rahma att pyssla, spela gitarr, baka, måla, sjunga och dansa. Nu har hennes unga liv vänts uppochned. Blivit konstigt och oroligt. Mamma Touhida gråter ofta.

Text av Carina Glenning. Publicerad med tillstånd från Corren.

Stötta ekonomiskt

Att lämna in en ansökan till Europadomstolen är förknippat med stora kostnader. Den troliga summan ligger på 50-70.000 kr. Vill du vara med och stötta så är vi tacksamma!

Swishnummer 1236161277 eller Bankgiro 556-1923

Mottagare är Liljeholmens folkhögskola.

Märk inbetalningen: Asyl

När insamlingen har nått upp till de beräknade kostnaderna kommer vi att stoppa den.

QR
Touhida

Skrivet i media

Carina Glenning på Corren har skrivit om familjen i tidningen. Även för icke prenumeranter är det möjligt att läsa Rahma, 9 år: Varför måste vi till Bangladesh?

Även denna korta film är öppen för icke prenumeranter.

Advokat Martin Bengtsson om ärendet: "Det här är väldigt ovanligt"

Stödgruppen vill samla 60 000 för att få upp Touhidas fall i Europadomstolen

Touhida: "När jag ser på min dotter blir jag så ledsen"

Klasskamraterna om utvisningshotade Rahma, 9 år: "Vi vill inte att hon ska åka"

Foto: Victor Bomgren/Corren

Många vill stötta

Touhida och Rahma stöttas av organisationer, skola, arbetsplatser och vänner både när det gäller ekonomiska medel och stort engagemang. Vi hoppas att du också vill vara med!

Liljeholmens folkhögskola som organiserar insamlingen

Ryttargårdskyrkans diakoniråd

Härnakyrkan i Ljungsbro

Rahma