Bloggar

BLOGGAR


En smygtittt in i Liljeholmen

Vi har delat in vårt bibelskoleår i fem akter och befinner oss nu i den tredje – Jesus, korset och uppståndelsen. Våra lektioner handlar därför bl.a om de stora frågorna som förr var så uppenbara men som nu plötsligt blivit så svåra att besvara – t.ex varför Jesus egentligen dog och vad uppståndelsen betyder för oss.

Vi sitter ofta och diskuterar med varandra, både under lektionstid och på vår fritid. Det är väldigt spännande att höra vad andra människor tänker och vad de har fått lära sig eftersom det får en själv att fundera vidare eller kanske tänka i andra banor.

Förutom alla froma diskussioner hittar vi på väldigt mycket annat roligt. I lördags anordnade skolans idrottsgrupp en utflyktsdag där vi tillsammans gick eller åkte skridskor över den frusna sjön. På andra sidan grillade vi vår medhavda grillmat över öppen eld, borrade hål i isen och pimplade (dock utan att få napp…) och umgicks med våra härliga vänner ända tills våra kalla fingrar och tår sade ifrån och det blev dags att återvända hem.

Tinade hälsningar från Emilia Asp, bibel-& musik


Ta chansen!

För 5 månader sedan började vi här på skolan. Jag minns hur lilla jag från Norrland satt inne på mitt rum de 10 minuterna mellan det att mina föräldrar lämnat mig och middagen skulle äga rum. Inom mig pågick en nervös kamp om hur jag skulle klara livet från mina föräldrar men samtidigt var jag spänd på året. Nu sitter jag här inne på mitt rum igen. Men den här gången är jag inte nervös över hur jag ska klara livet 76 mil hemifrån. Hur osannolikt det än kan verka i början så klarar man sig alltid på ett eller annat sätt. Fastän jag ibland tänker på min familj där borta i norrland och att jag sitter här så kan det ibland kännas som om man bara vill bege sig härifrån på en gång. Men samtidigt kan jag tänka att: Tänk om jag inte varit här. Då skulle jag aldrig ha mött de underbara människor som går här på skolan. Om jag inte varit här skulle inte skolan varit densamma.

De stunder då jag tvivlar på om jag borde vara här tänker jag på det här och på något sätt lugnar det. Det finns fördelar med att vara långt ner i Sverige trots att man är inbiten norrlänning men det finns också nackdelar. För mig väger fördelarna upp nackdelarna. Något som blivit alldeles klart för mig är att man utvecklas, inte bara på det intellektuella utan också som person. När jag i slutet av året måste lämna skolan och förmodligen aldrig kommer att komma tillbaka så kommer jag nog tänka: Vilket underbart år jag hade. Tänk om jag inte tagit chansen!

Ha det gött!
/Magdalena i bibelklassen


Uppstart och fetigt stor frukost

Just nu sitter jag här i soffan uppe på änglavåningen och halvmyser tillsammans med två fina änglar från klassen som också bor här, samtidigt som vi försöker få lite läxor gjorda. Det går faktiskt förvånansvärt bra måste jag säga! Dock är det svårt att tänka sig att det bara är tredje kvällen som vi sitter såhär. Det känns nästan som om jullovet aldrig hände och att vi aldrig åkt härifrån.  Lite skrämmande kanske, men jag väljer att ta det som ett tecken på hur bra vi trivs här på skolan och med varandra. Inte en enda har klagat över att skolan har börjat igen, att vi varit tvungna att åka tillbaka och dessutom säga ”vi ses om flera månader” till nära vänner. Om någon har klagat har det i så fall varit ”Åh nej och usch! Jag måste ställa klockan imorgon!” men oftast har dessa utrop följts av ”Fast fy vad skönt det är att få fetigt stor frukost som man inte behöver fixa själv, typ värt det..”, och ja det är så värt det!

Förutom härlig mat och framförallt fina återseenden har denna vecka bjudit på icke nådig rivstart i klassrummet. Vi har nått akt 3, vilket betyder att vi kunnat lämna gamla testamentet bakom oss och istället fokuserar på Jesus (Halleluleja!) och den här veckan har vi fokuserat på korset och uppståndelsen, ungefär centrum av hela grejen och otroligt intressant! Det man brukar få höra att ett år på en bibelskola ger mer frågor än svar börjar verka fullt troligt för oss nu om man säger så och mycket frågor blir det, fråga vår lärare Linnea! Dock är det bara bra tycker jag och jag tror de flesta är med mig för man lär sig så mycket mer om man är involverad i undervisningen med frågor och egna funderingar än om man bara lyssnar och lyssnar och lyssnar, det kan bli lite segt.

Nu ska vi snart iväg på nattvards- typ -andakt i aulan och det ska bli riktigt gött. Ingenting går upp emot lite extra Jesus så här på kvällskvisten.

Peace! /Linnea i Bibel