Bloggar

BLOGGAR


Vilken frukt är bäst att halka på?

 

böngrupp

Här ser ni en del av min fantastiska bönegrupp, Persson och Wistrand saknas. Vi diskuterade vilken frukt som är bäst att halka på, och kom fram till att ett utochinvänt bananskal funkar överlägset bäst. Kakan hade gjort en äppelpaj som var jättegod.

film

Här gör vi materialet till vår stop motion-film. Den handlar om när Jesus föddes fram tills att han kommer tillbaka. Det tog bedrövligt lång tid att klippa ut alla små figurer, men den blev i alla fall hur bra som helst.

Tackar!

Emil Lundberg 24/4


Liljeholmen leker

DSC_9589 DSC_9590 DSC_9591 DSC_9592 DSC_9593 DSC_9594 DSC_9595 DSC_9596 DSC_9597 DSC_9598 DSC_9599 DSC_9600

Årets mest hektiska period är här! April och maj, fulla av konserter, slutprojekt, ansökningar och framtidsångest. Men det är också en väldigt solig och rolig tid – våren har kommit och med den alla galna upptåg. Under vårt år på Liljeholmen har alla lekar/ sporter/ appar haft sina perioder. I början spelade vi mycket volleyboll, sen kom innebandyn, Rummikub, Settlers, charader. Det fanns en tid då vi klickade på ett ägg 200 000 gånger och en annan när vi bastade ofta, sprang ut i snön och dropkickade snögubbar. Ett tag lekte vi en variant av viskleken, fast med lappar. Typ såhär:

 

Någon skriver en mening, kanske inspirerad av allas vår Kenneth Berrio García.

Nästa person ritar meningen så bra de kan.

 

Den tredje personen tolkar teckningen.

 

Osv.

Resultat: oslagbara konstverk och mycket skratt. Och kanske är det i de mest hektiska perioderna, när man har sovit som minst och har som mest skolarbete att ta igen, som man behöver en kväll helt utan logik eller ordning. Det var i alla fall vad några av oss gjorde i torsdags. Typ såhär:

 

En kväll av maskeradvolleyboll och baklängeskurragömma.

Så för alla som undrar vad man gör på Liljeholmen en vanlig torsdag är svaret: ritar bilder av lärare i bastun eller står utklädd och inklämd bakom en orgel tillsammans med tio andra och väntar på att bli hittad.

/Annika Nilsson


Om en vanlig vecka på Liljeholmen, fest och brottning

carro blogg

I skrivandets stund sitter jag i Farmors lägenhet i centrala Jönköping. Hon står i köket och gör semlor. Är det nu kärleken till henne (rädslan att såra hennes arma bjuda-på-fika-för-att-visa-omtanke-farmorshjärta) ska vinna över principerna i fastan?

Under veckan innan fastan lyckades jag smälla ca 9 semlor i olika storlekar. Ändå slog jag inte Emilia ”aka” hurtbullen som vann semmelätartävlingen mot Emil med 10,5 stycken under en kväll. Vilken kvinna. Tur att det finns elever som gör party träningspass som för all framtid förstört(?) våra associationer till E-type.

 

På tal om party, 90-talsmellanstadiediscot var ju festligt. Mittbenor, spikes och lugg-gluggar, magtröjor, eurodance, chips, blå dricka, hångelhörna, pojkband, spice girls, tryckartävlingar och andra nostalgiska utföranden.

carro bild 2

carro bild 3

 

 

 

 

 

 

 

Kurt Cobain & Courtney Love var där

 

Någon/några har haft nattroligt och tömt rosens uppehållsrum för att rigga upp en biosalong i köket och dukat upp ett middagsbord på toaletten. Önskar att det var jag.

Och nu har lovet börjat. Va hende deer eller? -sagt på östgötska, som jag förövrigt är rädd att ha börjat anamma- vi har ju knappt hunnit vara på skolan! Eller? Konstigt det där, för 5 veckor har gått och de har varit sprängfyllda som vanligt. Så visst har jag ju hunnit med mycket, egentligen, dygnet har bara lite för få timmar. Ibland skulle man ha ett sådant där timglas som professor Horace Slughorn i Harry Potter och halvblodsprinsen har, som gör att tiden går snabbt vid tråkiga samtal och långsamt vid intressanta.

Och mitt i allt vardagsfestande brottas vi med Gudsbilder, världsbilder, självbilder, sjukdomar, sorg och relationer. Precis som ordspråksboken beskriver det i kap 14 vers 13: ”Också när man skrattar kan hjärtat värka, och glädjen sluta i sorg”. Och tvärtom. Vad komplext det är. Påminner nästan om wrestling. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är fint. Det kan göra ont och kännas konstigt, samtidigt som allt det där vackra håller oss över ytan. Livets up’n’downs ger oss olika färger. När vi vågar vara i det mörka och i det ljusa, samtidigt som vi inte får glömma bort värdet av den blandade skala som går däremellan.

carro bild 4
Ute på isen

 

/ Caroline Elisson, Bibel & efterföljelse – miljö och rättvisa 16-02-2013

 

Om du är nyfiken på den östgötska dialekten kan du lyssna på den här: