Bloggar

BLOGGAR


Glatt hej från liljeholmens folkis

Vad roligt att få skriva ett litet blogginlägg här och få möjligheten att berätta lite om hur sjukt bra vi har det här på bästa Liljeholmen!!! Veckorna här är fullproppade med väldigt bra undervisning i ämnena troslära, lärjungaskap, bibelkunskap och även den undervisning vi får i och med den inriktning vi valt (i mitt fall lovsång)! Samtidigt som vi tar in så mycket som vi bara vill och kan, är det häng lite överallt, asgod mat (alltså tack mat-tjejerna, ni gör det så grymt bra!), massa kaffe/te-pauser, filmtittande och allmänt skönt chill med gosigt folk!

Det är verkligen nyttigt att leva här och så sjukt roligt hela tiden med så mycket människor runt omkring en. Många nya intryck varenda dag och särskilt roligt tycker jag det är att grotta ned sig i Bibeln. Den högläsning vi har i bibeln varenda vecka ger en mycket tankar om vem Gud verkligen är och hjärnan liksom går på högvarv. Det må vara mycket text,  snårigt ibland (känns som att Gud typ går emot sig själv) och man undrar hur han i hela friden tänkte med det han gjorde…   Men kanske är det dessa ifrågasättande tankar som är de viktigaste för att vi ska bli ännu mer trygg i Gud? Det är jag säker på! Han är sjukt imponerande, men samtidigt så klurig och typ oförståelig ibland (?). Det jag ville säga med det här (typ): jag ser väldigt mycket fram emot att få utveckla min relation med honom tillsammans med mina klasskompisar! Är väldigt tacksam för att jag fick förmånen att gå här på Liljeholmen och få ägna ett helt år för det viktigaste någonsin. Guld.

I tisdagskväll åkte jag och min bönegrupp in på läxhjälp i Linköping , där vi fick hjälpa både yngre och lite äldre ungdomar med deras läxor. Det var fantastiskt (!!!), man fick så mycket tillbaka. Verkligen en “win win – situation”. Den flickan jag hjälpte var så glad och tacksam för den hjälp hon fått och man blev så välsignad av att få ge någonting av det lilla man faktiskt har. Vi har även fått se många talangfulla klasskompisar uppträda på öppen scen, gapat till Coldplay’s livekonsert på tv och bara njutit av att våra ögon kan se den sjukt vackra, färgsprakande hösten.

Idag åker jag och fem andra klasskompisar från lovsångsprofilen till Jönköping på en lovsångskonferens, det kommer nog bli grymt! Önskar er allt gott ni som läst detta och glöm aldrig att Gud är sååå nära dig, även om det inte alltid känns. Vi får vila i att han bär oss igenom allt, glädje som sorg!

Hildur


Blogg vecka 40

Första blogginlägget i 13-14-bibelklassen!! Vad är värdigt nog att stå där..? Jag kan börja med att berätta lite om livet i folkis-bubblan tillsammans med min härliga klass och alla andra fina liljeholmare. Jag är så positivt överaskad av gemenskapen här – det händer något som man känner för i princip dygnet runt. Så jag har gjort en liten 5-i-topp lista på det som har hänt här hitills!
1. Hängla (Häng-på-Ängla) – Eller spontanhäng i vilket hus som helst, nicenice.
2. Träningen, på måndags-, onsdags- och torsdagskvällar har ett par musikelever gjort några helbra träningspass som vi får delta i, det är verkligen behövligt efter alla kakor och sötsaker som förekommer här! Och gratis tillpåköpet, passar studentbudgeten som en smäck.
3. MATEN.
4. Cykeltur kl 5.30 till Klevberget förra helgen, för att äta frukost och titta på den vackra soluppgången som bara Östergötaslätterna kan erbjuda. REKOMENDERAS
5. Undervisningen, dagarna är fullproppade med nyttig och intressant undervisning om vår tro med grymma lärare.

Så än så länge är jag riktigt tacksam för att jag valde att tillbringa det här året på liljeholmen, hoppas mina förväntningar håller i sig!
Här kommer lite bilder från Klevberget och någon på våffelmys på Ängla. Kramar till er!! //JosseDSC_0246 DSC_0429

DSC_0469 DSC_0480