Bloggar

BLOGGAR


Livets relationsskola

Det är tisdag den 18 december och jag sitter ihopkurad på forumtaket. Frosten där jag sitter har smält och läckt igenom min tunna vinterjacka. Vanligtvis skulle jag frysa, men just där och då kan jag bara tänka på är det faktum att jag sitter på ett tak under en stjärnklar himmel och är kär.

Tystnaden bryts av mitt eget gapskratt. Jag tittar ut över skolgården i ett desperat försök att skingra bilderna från amerikanska kärlekskomedier som spelas upp för mitt inre. En mörk gestalt går över gräsplanen. Huvudet är sänkt och stegen tunga. Skrattet fastnar i min hals och det slår mig hur olika livet kan se ut även fast vi alla bor på en och samma plats.

Från ett annat håll hörs prat och skratt från några elever som kommer utspringandes från bastun. Det känns som att jag kan se allt, men att ingen kan se oss. Tänker att det nog är såhär Gud ser på sin skapelse. Vet exakt vart vi är och hur vi mår, som från ett annat perspektiv fast ändå mitt ibland oss.

”Det är ändå det här livet handlar om… relationer”. Min tankebubbla spräcks och jag påminns om att jag inte är ensam.
Det där ögonblicket på taket hat följt mig under året. Det var liksom där jag insåg att mest av allt, handlar det här året om relationer. Relationer till andra människor. Relationen till Gud. Leva tillsammans med 80 andra människor på en och samma plats, dela livet. Skratta, gråta. Vara hungrig, empatisk, trött, entusiastisk, arg, glad och frustrerad.

Jag är så oerhört tacksam för att det är just er jag har fått leva med under den här tiden. Att det är just er jag har blivit irriterad och arg på emellanåt. Jag har lärt mig så mycket av att vi är så olika. Fått vänner för livet jag aldrig trott att jag skulle ha någonting gemensamt med och sett Guds kärlek lysa i era ögon.

När jag för ett år sedan sa att jag skulle gå bibelskola möttes jag ofta av reaktionen ”Å vad kul, det kommer att bli ditt bästa, Och värsta år!”. Den kommentaren störde mig väldigt. Idag kan jag förstå vad de menade. Att gå ett år på bibelskola, ja det har varit det bästa och stundtals jobbigaste jag gjort. Men så har jag aldrig tidigare upplevt den volym skratt heller.

Andréa Johannes Sara Oskar Robin Elisabet Lina Eddie Stephanie Ida Isabella Cecilia Derrick Hilda Lars-Magnus Danjel Elin Josefin Frida Sara och Olivia.
Jag älskar er.

Ellinor