Nyheter

Nyheter

NYHETER


Konstskolan ställer ut!

konstutställningKonstskolan på Liljeholmen ställer ut under vårterminen i Östergötland. Ta del av konsten som deltagarna på våra utbildningar har gjort.

Biblioteket, Kisa

Vernissage 29 april, 18.00
Utställningen pågår 29 april till 13 maj
Öppettider: Mån 12-18, Tis-fre 10-18, Lör 10-13

Vårfest, Liljeholmen, Rimforsa

Vernissage 14 maj, 13.00
Utställningen pågår 14 maj till 18 maj

Passagen, Linköping

Vernissage 27 maj, 17.00
Utställningen pågår 27 maj till 8 juni
Öppettider: Tis 11-16, Ons-Tors 11-18, Fre-Sön 11-16

 


Förslag i vårbudgeten om extra platser på folkhögskola

vårbudgetIdag presenterade regeringen vårbudgeten. Där föreslås en satsning på 750 nya platser på folkhögskola. Från och med 2016 vill man tillföra ytterligare motsvarande 2 000 platser.

Regeringen skriver i vårbudgeten att ”Sverige behöver ett kunskapslyft. Fler unga måste påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning och fler vuxna måste ges möjlighet till omskolning och vidareutbildning i vuxenutbildning, högskola och folkhögskola.”

Regeringen föreslår en satsning på 750 nya platser på folkhögskola. Folkbildningsrådet kommer att fördela 45 miljoner till extra platser på folkhögskola under 2015. Från och med 2016 vill regeringen tillföra ytterligare medel motsvarande 2 000 platser.

– Det är positivt att regeringen håller fast vid sitt ursprungliga budgetförslag och satsar på folkhögskolan, säger Britten Månsson-Wallin, generalsekreterare på Folkbildningsrådet.

Läs hela artikeln på Folkbildningsrådets hemsida.


Sång- och ensemblepedagog, 40-50%, vikariat

Musik-9Sång- och ensemblepedagog, afroamerikansk inriktning

musiklinjen vill vi erbjuda musikstuderande möjlighet att utveckla sig som musiker och människa. Vårt arbete sker i olika inriktningar, kammarmusik, vokalgrupp, musikproduktion, singer/songwriter och afroensemble.

Vi söker dig som har en examen i afrosång och ensemblespel och är social, initiativrik och gillar projekt. Om du har goda kontakter inom vår huvudman eller andra frikyrkor är det en fördel.

Tjänsten är ett vikariat under ett läsår.

För info, kontakta Kenneth Berrio García eller på 0494-797 22

Välkommen med din ansökan senast den 30 april via e-post till Kenneth Berrio García

På Liljeholmens folkhögskola i Rimforsa och i vår filial i Skäggetorp finns 150 kursdeltagare förutom en stor mängd dagliga gäster och konferensbesökare. Skolan startade 1952 och är en del av Evangeliska Frikyrkan (EFK). Som skola är vi en del av det kristna uppdraget i världen. Vi tror att Gud, människan och naturen hör samman i en helhet och att varje människa har ett unikt värde.


Mission & Församlingsplantering, valbarprofil på bibelkursen

Till hösten 2015 startar Bibel & Efterföljelse en tredje profil; Mission & Församlingsplantering.

I denna profil fokuseras på hur församlingens missionsuppdrag kan se ut i Sverige och i världen. Under året ges möjlighet att följa en församlingsplantering på nära håll och fördjupa sig i frågor som: missionsteologi, kulturförståelse, missionell församling och mission i ett mångkulturellt, mångreligiöst och globalt samhälle.

I slutet av läsåret genomförs en gemensam utlandsresa.

Läs en intervju med Maria och Johannes inför starten av den nya profilen.

Miljö_normal-7