Deltagare berättar

Del

Britt Hansson – DiakoniutbildningenJag sökte till diakoniutbildningen för att en av mina goda vänner rekommenderade mig att gå den. Jag hade också hört mycket gott om kursen av andra som gått utbildningen, så jag skickade in min ansökan. När jag hade varit på intervjun förstod jag att detta verkligen var något för mig. Jag kände att här kunde jag få redskap att använda i mitt engagemang för människor i utsatthet och psykisk ohälsa. Jag blev så glad och tacksam när beskedet kom att jag var antagen till utbildningen.

Nu har jag gått här några månader och trivs enormt bra. Det är ganska längesedan jag gick i skola så det känns både utmanande och roligt att få studera igen.

Mina förväntningar var ganska höga men de har absolut infriats så här långt. Studieupplägget fungerar mycket bra enligt min uppfattning. Vi är indelade i studiegrupper och dessa är verkligen en god tillgång då man vill diskutera olika saker som rör kursen.

Jag gillar våra utbildningstillfällen som är förlagda på skolan. Det är ganska intensiva dagar med intressanta lektioner, föreläsningar och seminarier.

Jag är övertygad om att de goda relationer man får här kommer att ge många nya vänner för livet, både bland kursdeltagare och lärare.

Trevligt boende och god mat i en underbart vacker miljö bidrar naturligtvis också till att man trivs så bra.

Jag känner att jag hittat rätt och ser med glädje fram emot fortsättningen. Vad detta kommer att leda till vet jag inte än, men ber att Gud ska få använda mig på det sätt som han tänkt. Det är det som är så spännande.