Nyheter

Nyheter

Christian och Elisabeth Svahn, nya bibellärare


Publicerat i NYHETER, av Daniel Bjurhamn

SvahnsChristian och Elisabeth Svahn, nya bibellärare på Liljeholmens bibelskola from hösten 2016!

Vilka är Christian och Elisabeth?
– Vi är ett gift par som är 36 och 34 år och som till sommaren flyttar till Rimforsa tillsammans med våra tre söner Sixten, Ture och Bo. Vi tycker om musik, riktigt god mat och människor. Christian tittar på all typ av sport, inte minst amerikansk fotboll och gillar appleprylar och självbiografier. Elisabet bloggar gärna, springer långt och småäter saltlakrits. 

Vad är det som gör att ni söker er till Liljeholmen och bibelundervisning? 
– En av våra stora passioner i livet är att fostra och träna människor till att bli efterföljare till Jesus. För oss är det en stor förmån att få arbeta med det vi älskar att göra!

Christian, du har ju läst teologi, vad har du jobbat med sedan dess?
– Allt möjligt är svaret. Jag har jobbat på EFK UNG, med deras ledarutveckling och festivalen Frizon. Sen har jag även hunnit med att jobba på härbärge och som ungdomspastor. Just nu arbetar jag som fastighetsmäklare nere i Skåne.

Elisabet, vad har du för bakgrund och hur ser ditt församlingsengagemang ut? 
– Jag är statsvetare och brinner för rättvisefrågor – både vad det gäller våra små val i vardagen men också på ett strukturellt plan. I kyrkan är mitt problem ofta att det är för mycket jag älskar och tycker är roligt. Jag har just nu hand om söndagsskolan och predikar då och då. Mest tycker jag om att även i församlingen få tänka strategiskt om hur vi når människor med evangeliet och hjälper dem som redan är kristna till att leva nära Jesus.

Nämn var sin stark sidan om varandra.
– Christian får varje person han träffar att känna sig trygga och sedda. Det är ofta som människor börjar prata med honom i affären eller i en kö, man får spontant förtroende för honom.
– Elisabet kombinerar en visionär blick med “hands-on” hårt arbete, och så är det kryddat med ett stort, varmt hjärta. Precis så.

Vad visste vi inte om er…?
– Att vårt bröllop (rent objektivt) var ett av de roligaste i världshistorien. Vi hade festivaltema och flera olika scener så att gästerna kunde gå runt och vara med på det som passade dem bäst. Vi kan planera ditt… :)