Deltagare berättar

Allmän kurs

Elisabet Eriksson – Liljeholmens bibelskolaEfter mycket velande mellan olika bibelskolor valde jag till slut bibelskolan Bibel & efterföljelse med profilen Miljö & Rättvisa på Liljeholmen. Och det är ett val jag är väldigt tacksam över att jag gjorde.

 

Det främsta jag har lärt mig under mitt år är Elisabetatt Gud och min tro har med hela mitt liv att göra. Det kanske låter självklart för vissa, men tidigare hade jag svårt att koppla ihop Gud och kristendom med mitt intresse av jämställdhet, miljö och politik.

 

Att dessutom bara få lära sig mer om bibeln har varit enormt betydelsefullt för mig. Till exempel har jag förstått att Gud håller också rent teoretiskt och yttrar sig inte bara i känslotillstånd. Jag har fått intressant undervisning och framförallt nya perspektiv på kristen tro och allt som har med den att göra.

 

Samtidigt har jag lärt känna mig själv bättre. Allt detta kombinerat med gemenskap, reflektionsdagar, folkisliv, bönegrupper, bibelläsning, retreater, bön och lovsång!