Deltagare berättar

Allmän kurs

Fanny Wikström – Liljeholmens bibelskolaVad är det bästa med Liljeholmens folkhögskola?
Fanny - Kopia Foto: Andreas Joakimson

Oj! Naturen! Sedan vill jag vara ärlig och säga att jag gick igenom den mentalt jobbigaste perioden i mitt liv under Liljeholmen, men allt stöd jag fick från ALLA hjälpte mig något enormt.Klasskamrater som kom över mitt i natten och sov i mitt rum när jag inte ville vara själv eller bara pratade om annat när jag ville det, förstående lärare som accepterade att jag behövde sova istället för att vara på lektionen, och Gud som bara höll mig i handen hjälpte mig så otroligt mycket. Jag kunde vara öppen med alla omkring mig, vilket jag aldrig varit med om innan. Jag vill tillägga att jag mår bättre och det är tack vare all of the above och tid. Jag fick kämpa mig igenom det tillsammans med andra som också kämpade med sitt. Vi var alla tillsammans och ingen stod över någon annan. Det var så himla fint. En annan sak som är bäst är milijötänket, möjligheten att diskutera miljö- och rättvisefrågor med andra kristna på lektionstid är något som jag tror är unikt för Liljeholmen.

 

Varför valde du att gå Bibel & Efterföljelse på Liljeholmen?

I ärlighetens namn så kom jag inte in på de utbildningarna jag helst ville gå och fick lite panik. Jag hade tidigare funderat på bibelskola och därför kollat runt på lite olika hemsidor. En av mina bästa vänner skulle gå Liljeholmen och hade redan sökt och kommit in så jag tänkte att anmälan måste ha stängt för längesen. Men det hade den inte!(Tackar Gud för det!) Jag ville gärna gå en bibelskola och även fördjupa mina lovsångskunskaper, p.g.a. att jag helst ber genom att sjunga. Så jag sökte och kom in!

 

Vem borde gå bibelskolan: Bibel & Efterföljelse?

T.ex. du! Och jag igen, helst. Alltså på riktigt, tvekar du, välj denna utbildning och sök se
riöst upp mig om du inte tyckte att den gav dig något viktigt. Haha nä men. Jag märker på riktigt att jag vill säga mycket mer än jag får plats med. Undrar någon något mer om min åsikt om Liljeholmen så ba skriv till mig på FB! (Fanny Evelina Wikström) Svarar 10 gånger av 10!

 

5 i topp med Liljeholmens bibelskola:
  • Att se Guds verk i mitt eget och andras liv. Det blir så påtagligt!
  • Alla skratt och alla alla tårar. Tillsammans. Vänner för livet!
  • Alltså, soppbuffén med nybakt bröd till! Låtom oss äta det varje dag för resten av våra liv! Ingen är perfekt, förutom Liljeholmens morotsbröd!! ”I am telling you the truth!”- Jesus.
  • Livssamtalen. Alla som går Bibel&Efterföljelse har enskilda livssamtal
    med en lärare nu och då. Man får en chans att prata ut om sitt liv och sin tro. Det är något som jag då tyckte var ganska jobbigt men som jag i efterhand märkt varit väldigt bra för mig.
  • Vaktmästarna som är trevliga och glada, trots att man för tredje gången låst in sin nyckel i sitt rum och de måste komma och öppna klockan 2 på natten.