Bloggar

Gudsrelation


Publicerat i Blogg, BLOGGAR, av Tereza Luyirika

Gårdagens inlägg fick bli dagens istället. Vad sägs som att försöka bjuda på två flugor i en smäll!

Så allting började med att jag blev (som många andra) tvingad till kyrkan då jag inte fick vara hemma själv. Kommer ihåg tiderna då jag tyckte det var extremt tråkigt och hade med mig så många leksaker som möjligt för att sysselsättas. Vi hade även en kyrka som hade två våningar vilket gjorde att man kunde vara på nedervåningen för lek om man inte klarade av gudstjänsten. Rädd som jag var så vågade jag aldrig sitta där helt ensam så jag fick plågas med att sitta där uppe och genomlida den 90min långa gudstjänsten. Vid den åldern kändes det dock som att pastorn predikade hela söndagen och det tog aldrig slut – hur kan man orka prata så länge tänkte jag.

Jag gjorde allt det där vanliga som sker i kyrkan och började gå på olika läger.  Problemet med den tiden var att jag upplevde några s.k gudsmöten men det utvecklades aldrig till någonting annat. ’’Föräldrartron’’ fungerade inte längre utan jag var tvungen att göra ett aktiv val. Mitt val blev dock väldigt enkelt och jag lämnade kyrkan (nu när jag tänker efter så kan jag ingenting annat än skratta åt mitt val). Men som jag har nämnt i tidigare texter så började jag ifrågasätta vår värld som vi lever i och såklart kunde jag inte undgå ifrån att Gud kom in i hela bilden. Bibelskola blev mitt val och nu sitter jag här. Jag fick chansen att studera och bearbeta bibeln på ett sätt som jag inte trodde var möjligt.  Jag började applicera mer av Guds ord i mitt liv och det började ske en förändring.
Den största förändringen skedde när jag valde att börja läsa bibeln. Jag hade aldrig läst bibeln tidigare utan bara läst ett ex antal verser från olika böcker. Men jag valde att börja läsa i Nya testamentet för att ge det hela en chans. Nu har vi även bibelläsning på skolan vilket gör att vi läser från början till slut.
Men min relation till Gud förändrades när jag valde att läsa om Guds ord. Innan så har jag hört om att man ska läsa i bibeln för att få större förståelse men jag har aldrig tagit det seriöst. Jag valde i alla fall Markusevangeliet som första bok och kommer ihåg att det gick lite trögt i början. Men för varje kapitel som gick så fick jag mer intresse. Det blev så intressant att jag var tvungen att sätta upp gränser på lektionerna  för mitt läsande(vilket jag fortfarande har). Idag har jag som obligatorisk vana att läsa ett kapitel ur bibeln varje dag.  Nu i efterhand så har jag märkt att det är extremt viktigt att läsa bibeln för att kunna få större förståelse. Hur ska man annars kunna förhålla sig till Guds ord?

Så för att summera det lilla:

1) Att leva på ens föräldrars tro fungerar inte i längden. Man måste göra ett eget val för att kunna få en förändring.

2) Vi kan inte bara gå på gudstjänst, läger eller festival och inte försöka utveckla någonting mer med Gud.

Den sista och viktigaste

3) Att läsa bibeln. Det må kännas krångligt och svårt. Men det gör så extremt mycket för förståelsen. Hur ska vi förhålla oss till Guds ord om vi inte läser om det? Så sätt igång med Markusevangeliet om du nu aldrig har läst bibeln förut. Ge det en chans och ha tålamod. I’m here for you.

Jag vill gå in mer djupgående men eftersom att jag inte har tillräckligt med tid så får vi köra en mer enkel förklaring – hoppas det är okej.

Ett inlägg kvar sen avslutas allting. Vad sägs som att slå igen säcken!
Tills vidare –
Fred ut vänner (!)
Tereza