Deltagare berättar

Allmän kurs

Hedvig Larsson – Liljeholmens bibelskola


Publicerat i Bibel - Deltagare berättar, DELTAGARE BERÄTTAR, av Liljeholmen

Varför valde du att gå bibelskola?
För att jag ville veta mer, gräva lite djupare. Bli tryggare i min relation med Gud. Och för att bibelskola verkade så himla najs. Jag menar KOM IGEN: ett helt år av att få fundera tillsammans med andra på det där som jag vill ha som grund i allt i hela mitt liv, med allt vad det innebär.

 

Vad tycker du om Liljeholmens bibelskola?

ÅH, det finns så mycket gott att säga. Jag blev liksom kär i den här bibelskolan redan innan jag började.

Det betyder inte att allt bara har varit frid & fröjd hela tiden. Jag ska vara ärlig och säga att det stundvis har varit riktigt kämpigt, med gamla sår som rivits upp. MEN som här, nu, får tid att plåstras om liksom. Så även fast det ibland har varit sjukt snårigt, förvirrande o kämpigt, så kan jag ärligt inte tänka mig en bättre eller tryggare plats att processa grejer än här.

För här har du lärare som du alltid får höra av dig till. Lärare som vill ditt bästa. Och det känns att de har tänkt till, ett steg längre.

För här får liksom allt plats. Att få tänka högt och lågt tillsammans. Att läsa den där Bibeln jag har så svårt att ta mig tid för att läsa, fundera på varför det är så svårt.

Att ena stunden ha teoretisk bibelundervisning och andra göra en mask av gips för att konkret med våra händer uttrycka en bön till Gud om alla masker jag håller uppe. Och sen andra dagen gå en pilgrimsvandring, tysta i skogen och sen måla porträtt av varandra. Hela livet liksom ryms på nått vackert sätt.

 

Vad tycker du om Liljeholmen i stort?

Jag älskar att få gå på en skola där det känns att dom vill tänka ett varv till. Att det t.ex. finns typ alla förutsättningar för att leva ett mer miljövänligt liv. Det har varit så coolt att se tycker jag!

Jag älskar också att få gå på en skola med olika inriktningar, att så gott som varje vecka kunna gå på en konsert och få se najs utställningar! Det är så lyxigt!

Jag älskar maten, allt nybakat bröd, alla goda soppor, AH, det är lyx lyx LYX!

Och all personal, som är så trevliga och varma. Som får en att känna sig som hemma.