Bloggar

La Grande Finale


Publicerat i Blogg, BLOGGAR, av Tereza Luyirika

19år blev förklarat på sex dagar, där också en vecka fick summera sex månader. Tiden går fortare än vad man tror och jag har gjort mitt.
Vi gick från bibelskola till rasism och vidare till lärljungaskap som avslutades med Gudsrealtion. Mina s.k fyra huvudämnen som jag hade nedskrivet. Vem kunde ha trott att man skulle klara av något sådant (inte jag).  Men trots allt snack kring detta så kan jag inte glömma att ge lite smygreklam åt Liljeholmen. Mitt första år på folkhögskola och jag har hittills lärt mig otroligt mycket.

Fråga nr 1 – varför Liljeholmen?
Fortfarande en total slump och jag kommer inte ihåg hur jag kom in på hemsidan. Men jag ångrar inte att jag valde skolan. Jag ångrar heller inte att jag valde att gå folkhögskola. Ett år med megamycket häng där gemenskap är prio nummer ett. Man hänger konstant och har ständigt någon att vara med. Sen att skolan alltid är tillgänglig ger det bara ännu mer pluspoäng.

Fråga nr 2 – skulle du rekommendera bibelskola?
Bibelskola tycker jag är väldigt viktigt och är någonting som jag tror kan vara behövligt. MEN ingenting säger att du måste följa trenden och göra det bara för att. Det går minst lika bra att slå upp bibeln och börja ta den mer seriöst genom att studera, diskutera med de i din omgivning. Vi kan inte förvänta oss att alla har råd att gå bibelskola och jag har ett fåtal vänner som har gjort sin egna bibelskola i sitt hem – skit bra! Ingenting säger att bibelskola är den enda vägen men det är ett alternativ (som är en trend just nu).
Om du däremot känner för att söka så kör på. Liljeholmen finns och är otroligt bra. Jag kommer ihåg att mitt enda krav (inför valet av skola) var att det skulle finnas en musiklinlje/profil. Valet blev därmed lovsång och idag är mina tankar kring det helt annorlunda (inte på grund av skolan). Lovsång har fått en annan betydelse och det blir så mycket mer för mig att än att stå på scenen. Sen vet jag inte om mina tankar kring detta ändras (då det sker väldigt ofta) men i nuläget ser det så ut.

Är ditt liv perfekt efteråt? Och vad händer nu efteråt?
Mitt liv är allt ifrån perfekt men det har definitivt tagit en annan vändning. För sju månader sen tog jag studenten och avslutade mina obligatoriska skolår. På sju månader har jag lärt mig så mycket mer om livet och helt plötsligt känns inte x & y-formeln lika irrelevant.
Livets skola är en stor favorit och det bästa(och sämsta) är att man aldrig vet vad som riktigt kommer att hända.  För en gångs skull är planerna tomma för både sommaren och hösten men jag gillar tanken, samtidigt som det är väldigt spännande. Jag som är ett kontrollfreak får verkligen chansen att ha tålamod och för en gångs skull våga förlita sig på någon annan.

Det svåra och läskiga med att skriva dessa inlägg är att man aldrig riktigt vet vem det är som läser dem. Ett fåtal kommer fram och säger till medan andra skriver/ger en like på fb eller de som bara sitter och läser utan att ge någon som helst respons. Hursomhelst så gillar jag dig ändå och uppskattar att du har tagit din tid för att läsa igenom mina inlägg. På nåt sätt märker man att det har givit någon sorts effekt och förmodligen så har vi lärt oss nå nytt.

Jag har insett att skrivandet inte är min grej och att det är svårare än vad man egentligen tror.

Vid det här laget så har ni redan fått tillräcklig med information för att söka upp mig och sedan få upp all den infon som ni vill ha. Känner du dock för att snacka lite extra så finns det en mail:
terezaluyirika@gmail.com

Bortsett från det så vill jag säga tack och hej! Det här har varit skoj och all lycka till näst kommande person som gästar här.

FRED UT Vänner – Du e grym!

Tereza