Nyheter

Nyheter

Lyckad start för Livsglädje


Publicerat i NYHETER, av Liljeholmen

Liljeholmens folkhögskolaLivsglädje startade tisdag 22/9 med åtta deltagare. Flera har hört av sig sedan och det är mycket glädjande. Vi tror och hoppas att kursen kan fylla ett behov av meningsfull vardag. Läs mer om kursen. Platser finns fortfarande kvar.

Kindaposten skrev en artikel som finns inklistrad nedan.

På Liljeholmen utanför Rimforsa har det bedrivits folkhögskola sedan 1952 och i dagsläget är det cirka 200 personer som i olika former studerar vid lärosätet. I tisdags fick de sällskap av ytterligare åtta elever när det var terminsstart för den alldeles nya kursen ”Livsglädje”. En kurs som riktar sig till pensionärer och daglediga.

– Med en växande del äldre i vårt samhälle, som både är piggare och har större möjlighet att delta, märkte vi att det finns ett stort behov av såna här kurser. Vi har bedrivit samma koncept i Vadstena i snart 15 år, där har vi totalt 85-90 deltagare som kommer tillbaka termin efter termin. Det är ett riktigt framgångsrecept, säger kursledaren Kicki Ugelstad.

Två dagar i veckan, med totalt tio undervisningstimmar, i cirka fyra månader. Så länge varar den helt nya kursen ”Livsglädje” på Liljeholmens folkhögskola.

De åtta kursdeltagarna kommer att läsa ämnen som musik, litteratur, historia, natur och hälsa. Utöver detta bjuds de också in till konserter och vernissager som skolans kulturelever producerar, allt för att få, förutom ny kunskap, även ett ökat välbefinnande.