Deltagare berättar

Del

Matilda Henriksson & Anton Nordenson – KonstskolanMatilda och Anton - konstskolan– Det bästa med skolan är vår klass! Matilda Henriksson och Anton Nordenson är överens, trots att de inte går i samma klass. Matilda går Konstskolan II och Anton Konstskolan I.

– Men gemenskapen mellan klasserna är också bra!

Konstskolan I är Liljeholmens grundläggande utbildning i konstnärlig gestaltning medan Konstskolan är en vidareutbildning för den som vill fördjupa sin konstnärliga utveckling.

Anton Nordenson kommer från Stockholm och pluggade ett år i Lund innan han sökte till Liljeholmen.

– Jag vill hålla på med industri och design i framtiden och det var en studie- och yrkesvägledare som tipsade mig om den här skolan. Jag har redan lärt mig massor. Det som är bra är att det finns möjligheter att jobba när man vill, eftersom man bor här.

IMG_0134

– Jag har möjlighet att förverkliga mina egna idéer och visioner, säger Anton.

Matilda Henriksson är från Mjölby. Hon hittade Liljeholmen på nätet efter att först ha gått på en annan folkhögskola där hon inte trivdes så bra.

– Men här är det fruktansvärt roligt, säger Matilda. På Konstskolan jobbar vi mycket på egen hand och har stora möjligheter att göra det vi vill. Jag siktar på ett yrke som har någon typ av konstnärligt innehåll och jag har lärt mig massor om både det konstnärliga och om mig själv.

Både Anton och Matilda bor på skolans internat och tycker att det tillför mycket.

– Internatet är speciellt och väldigt trevligt, säger Matilda. Det finns så många mysiga människor. Man blir som en familj och lever som i en egen liten värld – en bubbla – på gott och ont.

– Internatet blir vad man gör det till, fortsätter Anton. Men man kan vara sig själv. För mig var det en positiv överraskning att komma från en storstad ut hit på landet. Och så får man all mat lagad, säger Anton leende.

– Ja, man blir lite bortskämd, fyller Matilda i.