Nyheter

Nyheter

Pionjärträning


Publicerat i NYHETER, av Johannes Stenberg

#pionjärträning

#pionjärträning är till för alla som skulle kunna tänka sig att dela evangeliet med andra och göra dem till lärjungar i en ny gemenskap. Under tre tillfällen får du träning av erfarna församlingsplanterare innan du ger dig in i ett pionjärprojekt.

#pionjärträning vänder sig till alla som skulle kunna tänka sig att dela evangeliet med andra och göra dem till lärjungar i en ny gemenskap. Du kanske har funderat på hur det skulle vara att nå ut med evangeliet om Jesus på ett nytt sätt, utmanas av att vara med i en missionell församling, eller brottas med kallelsen att starta en ny gemenskap eller församling? Eller kanske har du en grupp människor omkring dig som du lett till tro, men har svårt att införliva i din nuvarande församlingsgemenskap? Denna träning också för församlingsledningar som vill tränas själva eller vara sändande genom att stötta de som går.

#pionjärträning består av tre träningstillfällen på Liljeholmens folkhögskola i Skäggetorp. Du får undervisning och träning av erfarna församlingsplanterare på några av de områden du behöver ha koll på innan du ger dig in i ett pionjärprojekt eller en församlingsplantering.

När?#pionjärträning2016_kvadrat_highres

Tre stycken helgträffar fredag – lördag under 2016-2017

 • 28-29/10 2016
 • 3-4/2 2017
 • 31/3-1/4 2017

Upplägg

 • Vi kommer att ha träffarna i Liljeholmens folkhögskolas lokaler i Skäggetorp men personer från olika församlingsplanteringar kommer att bjudas in.
 • Varje träff genomsyras av tillbedjan, bön och förbön

Kostnad och anmälan

Priset för kursen är 995 kronor vilket inkluderar fika, mat och undervisning. Litteratur, resor och boende bekostas av studenten. Gratis boende i hem kan ordnas. Anmälan senast den 14 oktober till magnus.alphonce@efk.se

Kursinnehåll

Du kommer att möta församlingsplanterare och pastorer från Linköping och några gäster. Bland andra Johannes Stenberg, Magnus Alphonce, Cahtrine Nygren och Eleonore Gustafsson.

 1. Sverige som missionsfält. – Den missionerande Guden, missionsutmaningen och varför vi behöver plantera församlingar i Sverige.
 2. Vad kallar Gud dig att plantera? –  Vad är en församling? Hur planteras den och hur kommer den att se ut?
 3. Evangelisation. Att nå nya människor med evangelium i Sverige idag. Verktyg och strategier.
 4. Strategi för efterföljelse och multiplicering – Att göra människor till lärjungar som gör lärjungar
 5. Församlingsplanteraren – Gåvor, personlighet, attityd och funktion
 6. Ledarskap i församlingsplantering – Tjänande ledarskap, tjänstegåvor och coachning
 7. Utmaningen att överleva som församlingsplanterare – Om att betala priset, prioritera rätt och ta hand om sig själv.
 8. Den andliga kampen – Synd, konflikter, strategisk bön och andlig krigföring

 Mer information

Evangeliska Frikyrkans hemsida kan du läsa mer.