Deltagare berättar

Deltagare berättar

Vokalgruppen Kuimba berättarVad är bra med folkhögskola?

Det är ett perfekt ställe att plugga på, man får läsa det man vill och får undervisning på en hög nivå. Bra att man får fördjupa sig i det man är intresserad av till 100%. Studera individanpassat, bra ställe för personlig utveckling. Inga betyg som sätter press, utan det är eget ansvar. Man får känna efter om man verkligen vill hålla på med det man studerar och kanske även utveckla något nytt.

Folkhögskolelivet

Det är så olikt det man gjort förut. Närheten till skolan. Det är en unik upplevelse att ha så nära till både människor och övningslokaler. Man kommer varandra nära, speciellt när man bor på skolan. Nu går skola och vardag ihop, det är unikt. Det känns inte riktigt som man går i skolan!

Varför vokalgrupp?

En unik upplevelse, det är väldigt speciellt att skapa musik med ”bara” sin röst. man utvecklas även mycket som sångare, individuellt. Ett perfekt år för den som gillar att sjunga och vill lära sig mer. Notläsning och gehör utvecklas enormt, samtidigt som man har sjukt kul. Den som brinner för stämsång ska gå vokalgrupp! Det är en häftig klangupplevelse, det är stort! Najs att alltid ha tillgång till sitt instrument. Vi kan sjunga när och var som helst med varandra, och vara ett band med bara rösterna, tjoho!

Från vänster: Elin Abrahamsson, August Jonsson, Anton Åkersten, Elsa Sundin, Oscar Nilsson, Elsa Andersson, Liggande: Anita Berrio Garcia