Engaged bibelskola

Engaged – bibelskola i mission

ENGAGED är bibelskolan för dig som vill ta steget vidare. För dig som vill leva ut din tro på Jesus i ett internationellt sammanhang. Alla som vill följa Jesus har fått ett uppdrag: att samarbeta med Gud genom att sprida hans kärlek och göra konkret skillnad i människors liv. Med vår personliga tro som grund gör vi Guds kärlek känd genom ord och handling. Visionen bakom ENGAGED är att förmedla hela evangeliet till hela människan i hela världen.

Se filmen om engaged, på Youtube

Syfte

Syftet med ENGAGED är att du ska stärkas i din egen tro och kallelse, se dig som en del av församlingens roll i mission och utmanas till en helhetssyn där evangeliet uttrycks både i ord och konkreta handlingar. Allt detta i ett kulturellt annorlunda sammanhang.

Upplägg

ENGAGED är en terminslång kurs som drivs av EFK och Liljeholmens Folkhögskola i samverkan med Team med Uppdrag och Götabro Bibelskolor. Efter en veckas introduktionskurs på Liljeholmen i augusti reser klassen till Chiang Mai, Thailand. Under fyra månader varvas undervisning med reflektion och praktik. Terminen avslutas med en vecka på Liljeholmen där man får chans att utvärdera och se framåt på fortsatt engagemang i mission – på hemmaplan eller internationellt.

Kursen kan ses som en påbyggnadskurs efter avslutad bibelskola, lärjungaskola eller DTS via UMU eller liknande. Då kursen främst är förlagd utomlands läggs stor vikt vid personlig mognad och tro.

Kursfolder

Här kan du ladda ner Informationsblad ENGAGED 2019 

Här kan du läsa vad tidigare deltagare tycker om Engaged. 

Ansökan

Sista anmälningsdag är 1 juli. Antagning sker löpande via formulär, kontakt med referenser och personlig intervju. Kursen är inställd hösten 2019.