Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri, men om du vill bo på skolan betalar du en internatavgift som täcker boende, mat och övrig service. Den som inte bor på skolan betalar en externatavgift där fika och lunch ingår. Nedanstående avgifter gäller för studerande i Rimforsa läsåret 19/20. Kursspecifika kostnader framgår på respektive kurs sida.

Externatavgift – för dig som inte bor på skolan

Om du studerar på skolan i Rimforsa men inte bor där betalar du 350 kr/vecka. Avgiften gäller för förmiddagskaffe, lunch, kopiering av skolmaterial, olycksfallsförsäkring och merkostnad vid vissa fester.

Internatavgift – för dig som bor på skolan

I internatavgiften ingår kostnad för måltider, allmän service och boende. 

Måltiderna serveras i skolans matsal. Måndag till fredag serveras frukost, förmiddagskaffe och lunch. Måndag till torsdag serveras dessutom kvällsmat. Genomsnittspriset per kostdag är 121 kr. På en månad med 22 kostdagar blir det 2660 kr/månad.

Utöver kost och logi betalar du även för allmän service såsom olycksfallsförsäkring, kopiering mm. Denna kostnad uppgår till 85 kr/ månad.

Du bor i möblerat rum med tillgång till pentry och dagrum. Dusch och toalett finns på rummet eller i korridor. Alla kostnader för el, tv, reparationer, köksutrustning, möbler, värme och vatten ingår i internatavgiften Dessutom ingår Wi-Fi på alla boenden. Rummets storlek och standard påverkar priset. Man kan inte bo på skolan utan att betala för mat och service. 

Om du till exempel bor på Evagården i enkelrum betalar du 2070 kr för boendet, 2660 för maten och 85 kr för allmän service, vilket blir 4815 kr/mån. 

Varje faktura omfattar en längre period än en månad varför avgiften per faktura är högre än månadskostnaden ovan. I exemplet ovan ligger kostnaden per faktura på ca 5600 kr.

Klicka på boendet för att se bilder

Boendealternativpris/månad
Dubbelrum Västergården1750 kr
Dubbelrum med dusch/toalett Poppelgården1750 kr
Enkelrum, Evagården2070 kr
Enkelrum, Evagården lägenhet2340 kr
Enkelrum, Västergården2340 kr
Enkelrum, Rosen1970 kr
Enkelrum Norrgården övre 1970 kr
Enkelrum Norrgården nedre2070 kr
Enkelrum med dusch/toalett, Evagården nedre2630 kr
Enkelrum med dusch/toalett, Evagården mellan2740 kr
Enkelrum med dusch/toalett, Poppelgården2990 kr

Bekräftelseavgift

Bekräftelseavgift på 500 kr betalas före kursens start. För internatelever återbetalas den efter läsårets slut om flyttstädningen är godkänd. För externatelever återbetalas den under höstterminen. Bekräftelseavgiften återbetalas inte om man inte påbörjar sin utbildning. Denna avgift gäller allmän kurs grund och påbyggnad i Rimforsa, konstskolan, musiklinjen, bibelkursen, diakoniutbildningen och själavårdsutbildningen.