Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri, men om du vill bo på skolan betalar du en internatavgift som täcker boende, mat och övrig service. Den som inte bor på skolan betalar en externatavgift där fika och lunch ingår. Nedanstående avgifter gäller för studerande i Rimforsa läsåret 18/19. Kursspecifika kostnader framgår på respektive kurs sida.

Externatavgift – för dig som inte bor på skolan

Om du studerar på skolan i Rimforsa men inte bor där betalar du 348 kr/vecka. Avgiften gäller för förmiddagskaffe, lunch, kopiering av skolmaterial, olycksfallsförsäkring och merkostnad vid vissa fester.

Internatavgift – för dig som bor på skolan

I internatavgiften ingår kostnad för måltider, allmän service och boende. 

Måltiderna serveras i skolans matsal. Måndag till fredag serveras frukost, förmiddagskaffe och lunch. Måndag till torsdag serveras dessutom kvällsmat. Genomsnittspriset per kostdag är 120 kr. På en månad med 22 kostdagar blir det 2632 kr/månad.

Utöver kost och logi betalar du även för allmän service såsom olycksfallsförsäkring, kopiering mm. Denna kostnad uppgår till 85 kr/ månad.

Du bor i möblerat rum med tillgång till pentry och dagrum. Dusch och toalett finns på rummet eller i korridor. Alla kostnader för el, tv, reparationer, köksutrustning, möbler, värme och vatten ingår i internatavgiften Dessutom ingår Wi-Fi på alla boenden. Rummets storlek och standard påverkar priset. Man kan inte bo på skolan utan att betala för mat och service. 

Om du till exempel bor på Evagården i enkelrum betalar du 2050 kr för boendet, 2632 för maten och 85 kr för allmän service, vilket blir 4767 kr/mån. 

Klicka på boendet för att se bilder

Boendealternativpris/månad
Dubbelrum Västergården1730 kr
Dubbelrum med dusch/toalett Poppelgården1730 kr
Enkelrum, Evagården2050 kr
Enkelrum, Evagården lägenhet2320 kr
Enkelrum, Västergården2320 kr
Enkelrum, Rosen1950 kr
Enkelrum Norrgården övre 1950 kr
Enkelrum Norrgården nedre2050 kr
Enkelrum med dusch/toalett, Evagården nedre2600 kr
Enkelrum med dusch/toalett, Evagården mellan2710 kr
Enkelrum med dusch/toalett, Poppelgården2960 kr

Bekräftelseavgift på 500 kr betalas före kursens start. För internatelever återbetalas den efter läsårets slut om flyttstädningen är godkänd. För externatelever återbetalas den under höstterminen. Bekräftelseavgiften återbetalas inte om man inte påbörjar sin utbildning.