Livet på skola

Liljeholmen på 60 sekunder

Liljeholmen är inte enbart det som kan beskrivas i kursplaner, scheman och aktiviteter utan det som sker mellan allt det där, sådant som sker spontant, alla nya vänner du får, alla kladdkakor som bakas…

Skolan präglas av en go gemenskap och kreativ miljö, en förutsättning för att också dina studier ska gå bra. Oavsett om du läser på distans, på plats eller går en kortare kurs så brukar tiden på Liljeholmen ge vänner och minnen för livet.

Liljeholmens vision2

På Liljeholmen finns utrymme för såväl stillhet som aktivitet. Någon kväll då och då bjuder musiklinjen på konsert. Varannan onsdag är det gemenskapskväll i aulan och varannan onsdag nattvard. Spela innebandy, basket, fotboll eller volleyboll i gymnastiksalen eller anordna en spel- eller stickkväll. Upplev bönegruppernas gemenskap och andakternas stillhet. I biblioteket finner du, förutom ett rikt utbud av litteratur, även dags- och veckotidningar, datorer och studieplatser.

Naturskönt intill sjön Åsunden i Rimforsa ligger Liljeholmen. Här finns egen strand, brygga och båt, samt goda kommunikationer till Linköping. Köket serverar god husmanskost med ett stort salladsbord. Bo i enkelrum eller dubbelrum. Promenadvägarna i skolans omgivning är många och vackra och goda möjligheter till ett aktivt friluftsliv finns – vandra, paddla kanot, åk långfärdsskridskor.