Musiklinje

Musiklinjen – Improvisation & jazz (Impro)

Musiklinjens improvisationsinriktning riktar sig till dig som har bas, elgitarr, piano, sång eller trummor som huvudinstrument och vill lägga ner mycket tid på att spela i ensemble. Här får du möjlighet att utveckla ditt samspel och din lyhördhet för andra musiker samtidigt som du blir bättre på ditt instrument.

 

Liljeholmens improinriktning är uppdelad på två grenar.     

Impro 1

Riktar sig till dig som är nyfiken på jazz/improviserad musik och som vill lära dig mer om detta. Under året får du även, till viss del, spela musik från andra genrer som tex soul & funk.

Utbildningen är en grundläggande utbildning i jazz/improviserad musik. Du behöver inte ha spelat jazz innan, men du behöver ha god vana att hantera ditt instrument, samt fungera väl i samspel med andra. Du behöver inte kunna läsa noter, men du behöver vara öppen för att lära dig.

 

Impro 2

Riktar sig till dig som kommit en bit på väg med ditt jazzspel och som vill fortsätta att fördjupa dig i jazz/improviserad musik. Du behöver ha god vana att hantera ditt instrument, samt fungera väl i samspel med andra. Du behöver likaså ha viss vana att spela jazz/improviserad musik tillsammans med andra. Du behöver kunna läsa noter samt ackordanalys på en grundläggande nivå och du ser det som en självklarhet att fördjupa denna förmåga. Under året får du även, till viss del, spela musik från andra genrer som tex funk och latin.

 

Antagningsprov

För att bli antagen krävs ett godkänt antagningsprov. Detaljerad information om antagningsprov

 

Utrustning

Musiklinjen har många och bra lokaler, undervisningssalar, ensemblesalar, inspelningsstudios, övningsrum mm. Du har tillgång till övningsrummen dygnet runt! Det finns 10 piano samt 4 flyglar. Ensemblesalarna är utrustade med PA och komplett backline.

Vi förutsätter att basister och gitarrister har eget instrument samt att du som vokalist har en egen mikrofon (möjlighet att hyra mikrofon finns).

 

Konserter & samspel

Liljeholmens improensembler får under läsåret många tillfällen att spela för publik. Förutom konserter på skolan, spelar vi exempelvis återkommande i Linköping på Jazzcorner (ett samarbete med Sommenbygdens och Lunnevads folkhögskolor). Du har också möjlighet att själv ordna egna konserter.

På Liljeholmens musiklinje finns ca 40 elever fördelat på olika inriktningar och genrer, vilket ger stora möjligheter till utbyte och samarbete över profilgränserna både inom kurser och på egen hand. 

 

Kurslängd

1 eller 2 år.