Deltagare berättar

Deltagare berattar

Församlingsdag


Publicerat i DELTAGARE BERÄTTAR, Församlingshelg - Deltagare berättar, av Johannes Stenberg

Intervju med Johanna Elander som jobbar som församlingspedagog i Ryttargårdskyrkan i Linköping. I september 2011 och 2012 var hon med och arrangerade en församlingsdag på Liljeholmen.

Lämpar sig Liljeholmen för församlingsdagar?

Ja, det gör det verkligen. Absolut. Det har fungerat bra för oss som församling. Det har fungerat även när vi varit en grupp på 200 personer och det fungerar för alla åldrar, barn som äldre. Det har aldrig upplevts trångt. Dessutom är Liljeholmen väldigt vackert!

Är det något speciellt som är bra med Liljeholmen?

Maten och matsalen är väldigt bra. Inte minst gör salladsbuffén mig glad. Den är rejäl och god.

Som förälder och barnledare uppskattar jag också mycket de stora ytorna där alla kan umgås. Barnen har mycket att göra samtidigt som det är lätt att anordna enklare aktiviteter. Att det finns badmöjligheter är också uppskattat.

Hur fungerar det med lokalerna på Liljeholmen?

Lokalerna är ändamålsenliga för både vuxna som vill lyssna på undervisning och barn som vill ha samlingar för sig i en annan lokal. Vi var ca 40 barn i ett konferensrum och det fungerade väldigt bra. Att ha tillgång till sporthallen är också ett stort plus. Vi behövde inte använda den men är det dåligt väder är det ett väldigt bra alternativ.

Kan ni tänka er att komma igen?

Ja, vi har bokat in oss för ytterligare ett år på Liljeholmen. Att komma dit på vintern är faktiskt också ett alternativ då det finns mycket lokaler och så stora möjligheter.