Nyheter

Liljeholmen Herrgård expanderar


Publicerat i NYHETER, av Johannes Stenberg

Under sommaren 2012 ökades omsättningen för uthyrningsverksamheten på Liljeholmens folkhögskola med 60% jämfört med åren dessförinnan. För att möta den ökade efterfrågan har två personer anställts för att jobba med vandrarhemmet Liljeholmen Herrgård i sommar.

Liljeholmen-040

Två nya anställda i sommar

Då ökningen i omsättning gått från 750 000 till 1,2 miljoner väljer vi nu att anställa två personer som får jobba med vårt vandrarhem i sommar” berättar Johannes Stenberg som ansvarar för utvecklingen av Liljeholmen Herrgård, som är en del av Liljeholmens folkhögskola.

Vandrarhemsverksamhet startades år 2005 men fick under år 2012 ett uppsving som ett resultat av ökad satsning på bl.a. marknadsföring. Liljeholmen Herrgård är öppet året runt och har sommartid inte mindre än 142 bäddar. ”Få gårdar har en sådan kapacitet vilket gör att även många grupper söker sig till Liljeholmen Herrgård” forstätter Johannes Stenberg.

10 nya husbilsplatser

Som en del av den turistsatsningen erbjuds från sommaren 2013 10 husbilsplatser på Liljeholmen. Efterfrågan på husbilsplatser, eller s.k. ställplatser har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren då husbilsmarknaden växer stort i hela Europa. ”Tyvärr har vi inte haft några ställplatser att erbjuda i Kinda kommun” berättar Ann-Louise Södersten, turistchef Kinda kommun ”därför är vi från kommunen mycket positiva till den satsning som Liljeholmen Herrgård gör.”Ann-Louise fortsätter att förklara: ”Husbilsägare är mer rörliga och önskar därför en enklare övernattningsplats för en kortare period.”