Deltagare berättar – Konfirmandläger

Intervju med Tobias Nellvik som jobbar som församlingsassistent i Nacka församling, Stockholm. I månadsskiftet april/maj 2012 ledde han ett konfirmationsläger på Liljeholmen under tre dagar.

Hur fick ni hör talas om Liljeholmen?

Vi fick en informationsfolder och sen kollade vi in hemsidan. Det såg bra ut tyckte vi, men det visade sig vara ännu bättre när vi väl var på plats. De nybakade bullarna och stora öppna grönytor uppskattade konfirmanderna mest.

Varför lämpar det sig att ha konfirmationsläger just på Liljeholmen?

På Liljeholmen finns stora och ändamålsenliga lokaler, för både undervisning och andakt. Detta kombinerat med bra boende och bra bemötandet betyder mycket!

En annan bra sak var Frälsarkransvandringen som man kan använda på många olika sätt. För oss gav det bra samtal och är ett bra sätt att bryta isen. Att det fanns förtryckta texter man kunde ta med sig, specialanpassade för ungdomar uppskattade vi.

Hur har ni blivit bemötta på Liljeholmen?

Vi fick bra information innan vi kom och när vi var på plats blev vi väl mottagna och fick all information vi behövde.

Hur fungerade boendet?

Boendet var väl anpassat för våra behov. Vi uppskattade att ha egen WC och dusch på rummet. Det gör att man kan spara mycket tid.

Hur är maten på Liljeholmen?

Maten är alltid hemlagad och det finns alltid mycket sallad. Att dessutom få hembakat bröd och bullar var mycket uppskattat! Specialkosten var också uppskattad och tydligt med vad den innehöll.

Är det värt att åka ända från Stockholm?

Ja, det är det verkligen. Det blir inte dyrare att hyra buss från Stockholm, då Liljeholmen är så prisvärt. Motsvarade i service och standard skulle kosta mycket mer i Stockholm.

Kan ni tänka er att komma tillbaka igen?

Ja, vi har redan bokat in ett läger nästa år!