LÄGER & KONFIRMATION

Läger & konfirmation

Glöm alla måsten och bestyr – här är det vi som fixar det ni behöver. Ni fokuserar på det som är viktigt för era ungdomar, så fixar vi resten. Hos oss får ni god hemlagad mat och gott kaffebröd, bra boende, samt ändamålsenliga samlingslokaler.

 

Lägergård & kursgård – nära Linköping

Liljeholmen är tillgängligt för läger och konfirmationshelger året runt. På sommaren kan Liljeholmen erbjuda boende för upp till 190 personer och tillsammans med Östgötagården kan vi erbjuda boende för upp emot 300 personer. Få lägergårdar och stiftsgårdar har en sådan kapacitet! På vintern kan vi ta emot grupper på ca 80 personer fördelade på 27 rum.

 

Paket med helpension

Vi erbjuder paket med både boende och helpension.

Lägerpaket standard

535 kr/pers

Dygn med helpension.Priset är baserat på minst 25 fullbetalande deltagare.  

Vi ungdomsläger är standard 4 personer/rum. Vuxna ledare erbjuds enkelrum eller dubbelrum.

Många olika samlingslokaler finns tillgängliga och bokas efter era behov, detta ingår inte i det ovan angivna priset.

 

Vår ambition är att vara ett alternativ för dig som vill ha god service och standard, men till ett rimligt och bra pris. Vi är inget budgetalternativ, men erbjuder inte heller onödig lyx. Här kan du läsa mer om vad grupper som besökt oss tyckt om Liljeholmen.

För större grupper erbjuds endast helpension men för mindre grupper finns fullt utrustade kök som ni kan använda om ni vill laga maten själv.

 

Lokaler för alla ändamål

På Liljeholmen finns det många lokaler. Allt från stora föreläsningssalar för 120 personer till mindre grupprum. Vi har klassrum med projektor, whiteboard samt ombonade grupprum. Utöver detta finns gymnastiksal med bastu, musiksalar i olika storlekar, studio för inspelning, ateljé för målning eller keramik, träslöjdssal samt mycket mer. Kom med dina önskemål så försöker vi skräddarsy något för just er!

För andakter och gudstjänster finns också flera alternativ – allt från gudstjänstrum med orgel till andaktsrum i herrgården.

Läs mer om vilka lokaler som finns på Liljeholmen Herrgård.

 

Boenderum

Vi har ett stort antal olika rum som passar för olika grupper och önskemål:

I Poppelgården och Allégården är rummen stora. Här får du gott om utrymme och en god standard. Varje rum har egen toalett och dusch. Köket är fullt utrustat och allrummet är stort, ljust och trevligt. Här finns tillgång till trådlöst internet. Här finns fyrbäddsrum och dubbelrum.

 

Evagården är bara öppet sommartid, då det används som elevhem på vintern. Här är rummen enkla men trevliga. De flesta rum egen dusch och toalett och de flesta av rummen renoverades 2015-2016. I samma byggnad finns ett trevligt allrum med TV. Du har även tillgång till ett fullt utrustat kök och trådlöst internet. I denna byggnad kan du välja mellan allt från enkelrum till stor lägenhet.

 

Västergården en trevlig villa med vacker sjöutsikt. Här finns 7 rum och kök och totalt 15 bäddar. Här finns helkaklat badrum, stor uteplats mot sjön och egen trädgård.

 

Aktiviteter på Liljeholmen & i södra Östergötland

  • Njut av sjön. Hos oss kan ni bada från vår egen strand eller brygga. Grillplats finns också med vacker utsikt över sjön Åsunden.
  • Paddla kanot.  Kanoter finns att hyra på Liljeholmen. Det är även möjligt att hyra vår båt och ta en fisketur.
  • Sporta tillsammans. Utomhus har vi volleybollplan och fotbollsmål, samt möjlighet att spela boule. Vi har även egen gymnastiksal med bastu.
  • Gå vår Frälsarkransvandring längs Åsundens norra strand, eller gå vår inomhusvandring i herrgården: Frälsarkransens bilder.
  • Vandra längs en vandringsled. Tre vandringsleder trevliga dagstrurer startar på Liljeholmen. Utöver detta går Östgötaleden precis förbi Liljeholmen.
  • Upplev Sveriges största urbergsgrottor, Trollegater, endast ca 1 mil från Rimforsa.
  • Åk skidor vintertid i sydöstra Sveriges största slalombacke, Tolvmannabacken, endast ca 2 mil från Rimforsa. Eller åk långfärdsskridskor på den bana som plogas upp varje vinter och som startar vid Liljeholmens brygga.