Frälsarkransvandring

Frälsarkransvandringar

Frälsarkransvandringen i Rimforsa, nära Linköping

Frälsarkransen är framtagen av Martin Lönnebo, tidigare biskop i Linköping stift och används flitigt av många människor. Frälsarkransens storhet ligger i dess enkelhet, kombinerat med dess stora djup. Frälsarkransen användningsområden är många.

Liljeholmen har sedan 2010 en frälsarkransvandring längs norra Åsundens strand. Vandringen är öppen för alla och kan användas helt kostnadsfritt för såväl grupper som för individer.

Varje pärla har ett eget litet ”kapell” där man kan stanna en stund för egen begrundan eller för att reflektera i grupper. Kapellen är utformade av vår bildlärare Lars Thostrup och pärlorna är gjorda av vår keramiklärare Claes Brandén.

Som en hjälp i vandringen finns enkla häften med texter man kan ta med sig medan man går vandringen.

 

Frälsarkransens bilder

Numera finns även en frälsarkransvandring inomhus på Liljeholmen: Frälsarkransens bilder.
De tio tavlorna är framtagna och broderade av konstnären Gunilla Hildén från Skåne. Varje tavla speglar en av Frälsarkransens pärlor. Tavlorna skänktes som en gåva till Liljeholmen och sitter nu vackert placerande i Liljeholmen Herrgårds nedervåning och används av grupper och skolelever samt vid andakter och gudstjänster.
Som en hjälp i din vandring har vi tagit fram ett häfte där Frälsarkransens bilder kombineras med en kort text.

 

 

Frälsarkransens olika användningsområden

En av styrkorna med Frälsarkransen är att den kan användas på många olika sätt. Vissa använder den i gudstjänster, andra i det personliga andaktslivet. Vissa använder den till vuxna medan använder den i söndagsskola eller konfirmation. Frälsarkransen fungerar för alla åldrar och för alla typer av grupper.

 

 

Olika typer av frälsarkransvandringar

För att underlätta användandet har vi tagit fram tre varianter:

Pärlornas betydelse

Detta är ett häfte som förklarar innebörden i de olika pärlorna.

Frälsarkransen för ungdomar

Detta häfte är speciellt framtaget för ungdomar och konfirmander. Här får du en kort bibeltext, en sammanfattning och en hjälp i hur du kan formulera din egen bön.

Bibeln & frälsarkransen

Låt de olika pärlorna bli en hjälp att levandegöra Bibelns texter. Här finns ett häfte som kan vara en hjälp vid vandringar, enskilda retreater eller i din bibelläsning under en vecka.

Böcker

På Liljeholmens expedition finns även ett antal boktitlar som relaterar till Frälsarkransen till försäljning och på våra gästrum finns en bok med en kortfattad beskrivning av kransen och hur den kan vara en hjälp i ditt dagliga andaktsliv.

 

Boka din vandring

Vandringen är öppen för grupper samt individer och måste inte bokas i förväg.

Kombinera gärna en vandring med boende på Liljeholmen herrgård eller en måltid i Liljeholmens matsal.

 

Fler och fler väljer också att kombinera vandringen med fika eller mat hos oss. Liljeholmens kök är ett uppskattat kök som serverar såväl dagens lunch, catering som festmat. Gå gärna frälsarkransvandringen och avsluta vandringen med en måltid eller fika.

 

 

Önskar ni boende eller mat ber vi er boka det i god tid innan. Ni kan kontakta oss via 0494-797 00 eller via e-post info@liljeholmen.nu