Deltagare berattar

Maria Delden – Samtalskonst AnhörigstödMaria DeldenMaria Delden jobbar som enhetschef i Norrköpings kommun med ansvar för anhörigstöd. December 2015 gick hon kursen Samtalskonst Anhörigstöd på Liljeholmens folkhögskola.

 

Vad tycker du om kursens upplägg?

Den var fantastiskt bra! Helheten var bra, men man fick också ta del av många konkreta redskap på kort tid. Både de som läst mycket om samtalsteorier och de som inte läst så mycket tyckte kursen var givande. För en del skapade det en helt ny förståelse, för andra blev det en viktig påminnelse. Att dessutom få göra detta med andra och att få konkret handledning var också uppskattat. Jag kan faktiskt inte hitta något dåligt med kursen.

Vad tyckte du om föreläsarna?

Både Birgitta och Bibbi var jätteduktiga. De var ödmjuka och inlyssnande samtidigt som de har mycket kunskap och var jordnära. De ingöt ett stort förtroende.

Hur är Liljeholmens folkhögskola som kursplats?

Det är en jättebra plats som jag gärna vill tillbaka till. Det är en lugn plats med fantastisk mat och miljö.  Det är också väldigt bra att man bara är där för kursen så man är helt närvarande och man hinner prata med andra deltagare även på kvällstid. Att det ingick en konsert med de deltagare som läser musik var också häftigt.

Vilka rekommenderar du att gå kursen?

Jag rekommenderar hela arbetslag att gå kursen. Det ger en gemensam grund och referenspunkt. Eftersom alla har en gemensam upplevelse vet man vad vi pratar om.