Photoshop som bildverktyg

Nu har ni chansen att gå en kurs i Photoshop på Liljeholmens folkhögskola. Kursen är på 50% i distansform med en närträff i veckan. Målet med kursen är att deltagaren ska känna till och förstå verktygen, lager, justeringslager, masker och effekter.  Vi kommer också titta på komposition, färglära och layout. Kursen kommer innehålla en grundkursdel och en del där du har möjligheter att specialisera dig och jobba med egna bilder. Kursen kommer att avslutas med en utställning.

Kursinnehåll

I kursen arbetar du med givna uppgifter och egna bilder. Du skapar flera olika trycksaker, såsom affischer, flyers, bokomslag och gratulationskort. Vidare utvecklar du design för nya påhittade produkter till en vald mottagargrupp. Kursen avslutas med en publik utställning.
Moment som förekommer i kursen: Lagerpanelen, -typer och -hantering, markerings- och maskeringstekniker, lager-, vektor- och urklippsmasker, framkallning med Camera raw, justeringslager och lagerstilar, banverktygen, smarta objekt och smarta filter, att skapa HDR-bilder, den digitala bildens uppbyggna, skillnad på pixel- och vektorbaserad grafik, skillnad mellan filerna Raw, PSD och jpg, bild- och skrivarupplösning, komposition och färglära.

Tid & plats

Kursen är 15 veckor lång med start vecka 12 och slut vecka 26. De sista veckorna kan komma att flyttas till en annan period i anslutning till utställningen. 

Närträffar varje torsdag mellan kl 16.00-20.00 i Linköping. Mellan träffarna förväntas du arbeta med uppgifter och öva dig i de genomgångna momenten.

Kursen är förlagd till Liljeholmens folkhögskolas lokaler i Skäggetorp centrum, Linköping.

Licenser & datorer

Under kursen behöver du tillgång till egen dator och till Photoshop. Du ansvarar själv för licens till programmet. Några datorer finns att låna under kurstillfällena men det bästa är att du tar med en egen.

Lärare

Janne Boman jobbar med Interaktionsdesign på Östergötlands museum. 

Antal platser

Kursen har plats för 14 deltagare. Först till kvarn. Sökande efter den 14:e personen finns som reserv om någon skulle tacka nej.

Kostnader

Utbildning på folkhögskola är kostnadsfritt. Kostnad för fika och utställningsmaterial tillkommer. 

Anmälan

Här kan du göra din ansökan

Om du har frågor ring vår växel på 0494-797 00 eller mejla info@liljeholmen.nu. 

Här finns ett Informationsblad att ladda ner Photoshop som bildverktyg (pdf)