Lustfyllt lärande – en dagledigkurs

Under hela läsåret 2020/21 är kursen Lustfyllt lärande inställd. Detta beror på Coronaläget som råder i Sverige och världen. Vi återkommer med information under senare delen av våren 2021 angående en eventuell start till hösten 2021.

 

Deltidskurs för daglediga på Liljeholmens folkhögskola i vackra Rimforsa. Målet med kursen är att ge ny kunskap, nya reflektioner och social gemenskap. Liljeholmens folkhögskola är vackert belägen vid Åsundens strand där du får njuta av den underbara naturen. Skolan är en fin samlingsplats för deltagare i alla åldrar.

Upplägg

Undervisningen äger rum två dagar i veckan.

  • Tisdagar kl 9.30-15.10 (med lunchrast kl 12.10-13.10)
  • Fredagar kl 9.30-12.30

Möjlighet finns att köpa lunch i skolans matsal alla dagar.

Undervisningen

Kursen innehåller ett flertal intressanta allmänbildande ämnen som t.ex. naturkunskap, religion, musik och hälsa. Vilka ämnen som är aktuella varierar från termin till termin.

I kursen ingår även visst deltagande vid konserter med musiklinjen, vernissage av konstskolan, föreläsningar och temadagar.

Det krävs inga förkunskaper för att delta i kursen. Vi har inga skrivningar eller förhör, endast frivilliga redovisningar och diskussioner. Deltagare med olika bakgrund är en tillgång som berikar kursen.

Deltagare berättar

För många år sen gick Birgit Ahlbert på Liljeholmens folkhögskola för att få gymnasiebehörighet och kunna läsa vidare till lärare. Idag – många år senare – är hon tillbaka som pensionär och elev på dagledigkursen Lustfyllt lärande.

Du kan även läsa Bill Brolins berättelse: Att jag började på kursen är ett beslut jag inte ångrar. Förutom den sociala biten, som är helt fantastisk, så har jag fått möjlighet att skaffa mig nya kunskaper. Även dammat av det jag tidigare läst men som legat och slumrat i godan ro någonstans längst bak i hjärnbalken.

Ansökan

Din ansökan gör du via ett formulär, där du fyller i uppgifter om dig. Klicka på länken Ansökan Lustfyllt lärande
Du kan också ringa till expeditionen och göra din anmälan per telefon. 0494-797 00

 

Kontakt

Kursföreståndare är Maria Lundgren. Hon nås via lustfylltlarande@liljeholmen.nu eller 0494-797 17. 
Har du frågor går det också bra att ringa till expeditionen 0494-797 00