Lustfyllt lärande – en dagledigkurs

Halvfartskurs för daglediga på Liljeholmens folkhögskola i vackra Rimforsa. Målet med kursen är att ge ny kunskap, nya reflektioner och social gemenskap. Liljeholmens folkhögskola är vackert belägen vid Åsundens strand där du får njuta av den underbara naturen. Skolan är en fin samlingsplats för deltagare i alla åldrar.

Upplägg

Undervisningen äger rum två dagar i veckan.
Tisdagar 09.30-15.10 inkl lunchrast 12.10-13.10 då du har möjlighet att köpa lunch i skolans matsal.
Fredagar 09.30-12.30

Undervisningen

Kursen innehåller ett flertal intressanta allmänbildande ämnen som t.ex. naturkunskap, religion, musik och hälsa. Vilka ämnen som är aktuella varierar från termin till termin.

I kursen ingår även visst deltagande vid konserter med musiklinjen, vernissage av konstskolan, föreläsningar och temadagar.

Det krävs inga förkunskaper för att delta i kursen. Vi har inga skrivningar eller förhör, endast frivilliga redovisningar och diskussioner. Deltagare med olika bakgrund är en tillgång som berikar arbetet i kursen.

Deltagare berättar

För många år sen gick Birgit Ahlbert på Liljeholmens folkhögskola för att få gymnasiebehörighet och kunna läsa vidare till lärare. Idag – många år senare – är hon tillbaka som pensionär och elev på dagledigkursen Livsglädje.

Du kan även läsa Bill Brolins berättelse: Att jag började på kursen är ett beslut jag inte ångrar. Förutom den sociala biten, som är helt fantastisk, så har jag fått möjlighet att skaffa mig nya kunskaper. Även dammat av det jag tidigare läst men som legat och slumrat i godan ro någonstans längst bak i hjärnbalken.

Ansökan

Din ansökan gör du via ett formulär, där du fyller i uppgifter om dig. Klicka på länken Ansökan Livsglädje
Du kan också ringa till expeditionen och göra din anmälan per telefon. 0494-797 00

Här finns en folder om Livsglädje om du vill ha för att sprida till vänner och bekanta.

Kontakt

Kursföreståndare är Maria Lundgren. Hon nås via livsgladje@liljeholmen.nu eller 0494-797 17. 
Har du frågor går det också bra att ringa till expeditionen 0494-797 00