Bibel & Efterföljelse

Liljeholmens bibelskola

Vad har Jesus med pengar, sex och makt att göra? Hur tillber man Gud på facebook och twitter? Hur ser kristen efterföljelse ut på skolan, en helt vanlig tisdagsmorgon på jobbet, i Sverige eller i Thailand? Vad har Guds rike med min församling att göra?

 

Bibelskola med fokus på lärjungaskap

Jesus utmanade människor med orden: ”Kom och följ mig” och ”Guds rike är nära”. Vad innebär dessa ord? Vad har Gud med mitt liv att göra?
Bibelskolan Bibel & Efterföljelse vänder sig till dig som vill veta mer om och erfara livet som Jesu lärjunge. Bibelskolans fokus är att utrusta dig med en god kunskap om bibeln och verktyg för hur denna kunskap kan ta sig uttryck i praktiken. Bibel & Efterföljelse vill betona den kristna tron och församlingens relevans i våra liv och i vår tid. Bibelskolan är för dig som vill ta ett år till fördjupning i bibeln, men också för dig som vill förbereda dig för ungdoms-/lovsångsledartjänst eller volontärarbete av olika slag.

 

 

Helhetsperspektiv på Bibeln och Gud

Välkommen till ett år som kommer att utmana dig och få din Gudslängtan att växa. Här får du djupdyka i Bibeln tillsammans med inspirerande lärare och en skön klass av personer från hela Sverige och alla samfund.

För att hjälpa dig som kursdeltagare att se den röda tråden i Bibeln följer kursens olika ämnen Bibelns stora berättelse som vi delar in i fem akter: Skapelse och synd, Israel, Jesus, Kyrkan och Ny skapelse. Vi börjar med skapelsen i Första Mosebok och slutar med hoppet om en ny skapelse i Uppenbarelseboken. Bibelns berättelse är själva grundstommen i kursen. Vi går igenom både Gamla och Nya Testamentet i kronlogisk ordning med fördjupning i vissa av Bibelns böcker.

 

Kursfolder bibelskola

Här kan du ladda ner information om Liljeholmens bibelskola: Liljeholmens bibelskola Informationsblad 2017 (pdf)

 

Välj Bibelskoleprofil

Du profilerar din utbildning genom att välja en av profilerna Lovsång eller Miljö & Rättvisa. Profilen har du en dag per vecka. De andra dagarna studerar du kursens kärnämnen.