Deltagare berättar

Del

David Kjellgren – Liljeholmens bibelskolaJag heter David Kjellgren är 41 år och går ett år på bibellinjen på Liljeholmens folkhögskola. Kommer ursprungligen från Skövde men har bott de senaste 20 åren i Stockholm. Har en civilingenjörsutbildning i Lantmäteri och har åren innan jag började här arbetat som projektledare för stadsutvecklingsprojekt på Stockholms stad. Älskar att sjunga och har ägnat många år att göra detta i en gospelkör i Stockholm. Flyttade tillsammans med min fru och två barn till Rimforsa i somras.

I livet så kommer man till vissa tidpunkter då man av olika anledningar behöver stanna upp och fundera över vad det är man gör. Jag behövde ta tid att fundera över vem jag är och vad jag vill, vad min tro innebär för mig och vad det är jag väljer att lägga min tid på i livet. I samband med att jag och min fru valde att flytta till Rimforsa, närmare min frus familj och släkt, dök denna möjlighet upp.

Hade lite blandade förväntningar inför att jag skulle börja. Jag visste att jag skulle vara mycket äldre än övriga som gick samt att jag redan gått folkis när jag själv var 18-19 år. Kände mig lite osäker på hur jag skulle uppleva miljön och gemenskapen. Det var dock inget att oroa sig för utan gemenskap och miljön är väldigt bra. Undervisningen är både rolig och intressant, då man blandar mer kunskapstyngda ämnen med praktiska. I flera ämnen återkommer kreativa moment där vi får skapa bilder/skulpturer/musik som verktyg för att tillgodogöra sig mer insikt över vem man själv är eller vem Gud är. Att utforska den skapande sidan hos mig själv har varit väldigt inspirerande. 

Bibelskolan passar alla som vill brottas lite med sin tro och sina livsbeslut. Kanske är man fast i ett ekorrhjul och behöver en paus för att fundera över vad man vill göra med sitt liv. Det är värt det!