Deltagare berättar

Del

Erika Jogensjö – DiakoniutbildningenJag började utbildningen med stora förväntningar och samtidigt med en bävan inför alla utmaningar som jag förstod att jag skulle få möta och bearbeta på olika plan. Snart är det bara en termin kvar, tiden går så snabbt. Två guld-år i mitt liv, helt klart.

Något av det viktigaste jag tar med från utbildningen är kunskapen om att våga vara i det svåra mötet, att vara närvarande i det jobbiga utan att försöka komma med en mängd goda råd. Studieupplägget har för mig varit kanon. Det är såpass många träffar och tillfällen att jag absolut upplever oss som en klass, nära och inte långt borta. Att mycket sker på distans är prövande för den egna självdisciplinen men också givande med mycket gruppuppgifter. Du är inte själv i ditt studerande, din studiegrupp finns alltid där.