Deltagare berättar

Del

Hanna Delvert – Konstskolan 

“När man går Konstskolan får man frihet att vara kreativ. Här finns gott om utrymmen och det gör inget om man skulle råka skvätta ner lite. Detta kommer jag verkligen sakna!”

Detta säger Hanna Delvert gick Konstskolan I 11/12 och Konstkolan II 12/13. Här intervjuas hon och ger några perspektiv på Liljeholmstiden.

Berätta mer om hur det är att gå på Konstskolan?

Det bästa är lärarna. De behandlar en riktigt bra – de uppmuntrar, inspirerar och hjälper en att utvecklas.

Jag gillar också upplägget både Konstkolan I och II. Det är en hel del undervisning, framför allt i ettan, men det är också samtidigt väldigt fritt.

IMG_1503

Hur är Liljeholmen som skola?

Det är väldigt vackert, så klart! Men, visst ä det lite av en bubbla också, men en spännande bubbla då det är så mycket olika sorters folk. Det finns så många att lära av och det är lätt att lära känna nytt folk. Här har jag alltid fått bra respons på mina idéer och folk engagerar sig!

Vad tar du med dig efter dessa år på Liljeholmen?

Jag har landat i att göra saker för min egen skull och inte för en lärares skull. Så var det inte riktigt när jag gick på gymnasiet. Känner inte samma press på att prestera nu.

Jag har också fått perspektiv på varför jag gör det jag gör. Den öppenhet som finns för människor här och atmosfären bär jag med mig.

Kan du rekommendera andra att gå konstskolan?

Verkligen! Jag tror att detta inte minst är en bra grej att göra efter gymnasiet. Här kan man ta en sorts paus från livet. Man får tänka om och utvärdera.

 

Här finns mer information om Konstskolan