Deltagare berättar

Del

HEDVIG LARSSON – LILJEHOLMENS BIBELSKOLAÅh, det finns så mycket gott att säga om bibelskola. Det betyder inte att allt bara har varit frid och fröjd hela tiden. Jag ska vara ärlig och säga att det stundvis har varit riktigt kämpigt, med gamla sår som rivits upp. MEN som här, nu, får tid att plåstras om.

Jag kan ärligt inte tänka mig en bättre eller tryggare plats att processa grejer än här. För här har du lärare som du alltid får höra av dig till. Lärare som vill ditt bästa och klasskompisar som bor ett hus bort.

Att ena stunden ha teoretisk bibelundervisning och andra göra en mask av gips för att konkret med mina händer uttrycka en bön till Gud om alla masker jag håller uppe. Till att andra dagen gå en pilgrimsvandring, tysta i skogen, och sen måla porträtt av varandra. Hela livet ryms på något vackert sätt.