Deltagare berättar

Del

Nenna Åström – DiakoniutbildningenAtt hjälpa människor har alltid varit något som jag velat göra och göra så bra jag kan. För några år sedan fick jag utmaningen att i mitt arbete ansvar för det växande diakonala arbetet i vår församling. Jag antog utmaningen.

Samtidigt som jag gick in i min nya tjänst insåg jag att jag behövde redskap och tid att få reflektera tillsammans med andra över olika frågor som dyker upp. Jag kollade upp olika alternativ och fastnade för Diakoniutbildningen på Liljeholmens folkhögskola. Det har jag inte ångrat en enda dag.

Att läsa litteratur som går på djupet i ens eget liv och få bolla det med enormt fina studiekamrater som samtidigt går igenom samma process i sina liv. Att gå igenom sådana här processer tillsammans ger djupa relationer. Vilken förmån!

För mig passar det perfekt att få läsa på distans, 50 %. Eftersom jag står i den tjänst jag gör så tar jag med mig mycket direkt in i min tjänst i församlingen. Variationen med att läsa själv, bolla med studiegruppen och i halv eller helklass ger en härlig variation.