Musiklinje

Musiklinjen

Musiklinjen på Liljeholmens folkhögskola är en utbildning med flera olika inriktningar där lusten och viljan att spela och skapa musik tillsammans med andra är en bärande tanke.

 

Här har du möjligheten att utvecklas i din egen takt och fördjupa dig i den inriktning du valt.

Här får du hjälp av engagerade och erfarna pedagoger med att förbereda dig för högre studier i musik, musikproduktion mm.Här studerar både tjejer och killar på samtliga inriktningar.

Här har alla inriktningar sitt profilämne varje dag efter lunch. För Impro 1, Impro 2 och Vokalgrupp innebär det ensemblespel, för Musikproduktion och Singer-Songwriter innebär det musikproduktion, ljudteknik, komposition eller skrivande text. Här finns tillgång till lokaler dygnet runt, med ensemblesalar, inspelningsstudios, lektionssalar, övningsrum mm. Vi har gott om utrustning som står till kursdeltagarnas förfogande. På Liljeholmens musiklinje går det ca 45 elever vilket gör att det även finns stora möjligheter att hitta olika samarbetsprojekt med kursdeltagare i andra inriktningar.

 

 

 

 

 

Antagningsprov

Nästa kursstart är 24 augusti 2020. Sista ansökningsdatum är 6 april. Våra antagningsprov till läsåret 20/21 äger även de rum i april.
Här hittar du detaljerad information om hur våra antagningsprov går till. Antagningsprov 2019

 

Kursfolder Musiklinjen

Här kan du ladda ner kursfoldern Musiklinjen Liljeholmens folkhögskola Informationsblad 2019 (pdf)

Här i kursfoldern finns information om samtliga våra inriktningar:

  • Improvisation & jazz 1 (Impro 1)
  • Improvisation & jazz 2 (Impro 2)
  • Vokalgrupp
  • Musikproduktion
  • Singer/Songwriter