Ensemblemusiker

Ensemblemusiker riktar sig till dig som har bas, elgitarr, piano, sång eller trummor som huvudinstrument och vill lägga fokus på ensemblespel. Här får du möjlighet att utveckla samspel och lyhördhet tillsammans med andra musiker samtidigt som du blir bättre på ditt instrument.

Liljeholmens musiklinje
Liljeholmens musiklinje

Innehåll

Utbildningen riktar sig till dig som vill ägna mycket tid åt att spela musik tillsammans med andra i en ensemble.

Ensemblen blir utgångspunkten i din utbildning, där du kommer att tillbringa mycket tid. Ni får god vägledning av erfarna pedagoger, men också tid för repetition på egen hand, vilket innebär att du behöver ha förmågan att fungera socialt i en mindre grupp.

Här jobbar vi med musik från olika genrer, men utgångspunkten finns i jazz, funk & soul.

Vi jobbar med att utveckla samspel, timing, improvisation, notläsning mm.

Utrustning och lokaler

Vi förutsätter att basister och gitarrister har eget instrument samt att du som vokalist har en egen mikrofon (möjlighet att hyra mikrofon finns).

I Paviljongen finns två stora och välutrustade ensemblesalar med akustisk flygel/piano, trumset, bas- & gitarrförstärkare samt ett mindre PA för sångmikrofoner och syntar. 

Ensemblemusiker
Liljeholmens musiklinje

Konserter och samspel

Som ensemblemusiker får du under läsåret många tillfällen att spela för publik. Förutom konserter på skolan gör vi en turnévecka under våren, samt spelar i andra sammanhang. Du har också möjlighet att själv ordna egna konserter.

På Liljeholmens musiklinje finns ca 35 elever fördelat på olika inriktningar, vilket ger stora möjligheter till utbyte och samarbete både inom inriktningarna och på egen hand. 

Deltagare berättar

Fler deltagarberättelser
  • Linnea berättar om Jazz & Improvisation på Liljeholmen

    Linnéa Ståhl Nilsson

    Det allra bästa är att jag kan öva när jag vill. Jag skulle kunna öva mitt i natten om jag önskar det. Det är så fritt här. på Liljeholmen.

  • Elin Thulin Jazz & Improvisation

    Elin Thulin

    Här finns en väldigt stark betoning på spel i ensemble, vilket gör att man snabbt blir samspelade. Lärarna är stöttande, tillåtande och inte pressande.