Internatet

Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö. Bor du på internat ingår du i en gemenskap med andra deltagare även på fritiden. För många blir gemenskapen på internatet ett av de allra starkaste minnena från tiden på folkhögskola.
 

Utvecklande gemenskap

Att bo på internat ger dig möjligheten att leva ett år på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars och dessutom har du alltid nära till skolan.

Under din tid på skolan kommer du förhoppningsvis att växa som person och lära dig mycket om både dig själv och om andra. Du kan bo i enkel- eller dubbelrum och du delar kök och allrum med andra. Det innebär att du delar ett ansvar för det som är gemensamt och behöver tänka på att det ska fungera för de andra också. Oftast bor man blandat med deltagare från olika kurser, så man har chans att lära känna fler än sina klasskamrater.

 

Möjlighet till aktiv fritid

En stor fördel med att bo på internat är också att du har tillgång till skolans lokaler nästan dygnet runt. På skolan finns bibliotek med datorer, tidningar och ett urval av tidskrifter. Det finns möjlighet att vara med i eller att själv starta intressegrupper och det finns också bönegrupper. Varannan vecka är det nattvardsfirande och varannan vecka är det gemenskapskväll.

I idrottshallen kan du spela olika bollsporter och det finns även ett litet utbud av träningsredskap. Det finns också möjlighet till bastu.

 

DSC_2564Eget rum och gemensamt kök

Varje rum är grundmöblerat. Det finns säng med täcke, kudde och överkast, skrivbord med stol, bokhylla, garderob/byrå, lampor, anslagstavla och spegel. Matta och gardiner finns också men vill du ha egna textilier går det bra och du får gärna hänga upp saker på väggarna.

På varje internat finns det ett kök som  har det mesta som behövs för att du ska kunna laga mat, baka och äta. På helgerna serveras ingen mat i matsalen utan då får du laga mat på internatet. Ofta görs det gemensamt. I linje med skolans miljöpolicy är det också lätt att källsortera i köken.

Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare/torkrum och strykmöjligheter finns till alla internat.

 

Bilder från de olika internaten

Dessa olika boendealternativ finns att välja mellan:

Dubbelrum eller enkelrum, Västergården

Dubbelrum eller enkelrum med dusch/toalett Poppelgården

Enkelrum, Evagården Övre (Änglavåningen)

Enkelrum med dusch/toalett, Evagården mellan

Enkelrum med dusch/toalett, Evagården nedre

Enkelrum, Evagården lägenhet

Enkelrum, Rosen

Enkelrum Norrgården övre

Enkelrum Norrgården nedre

 

Mer information

Här är en karta så du ser var de olika boende ligger.

Här kan du få mer information om kostnaderna för att bo på internatet.

Vi har inga garantier för att alla som önskar bo på internatet får plats, utan principen först till kvarn gäller. Totalt  kan vi erbjuda drygt 80 bäddar.

Liljeholmens folkhögskola och dess internat är en helt drog- och alkoholfri miljö. Vi hoppas att du som studerande ska uppskatta detta.

Ansvarig för internatet är Karin Lundgren. Henne kan du vända dig om du har frågor eller funderingar.