Bo på skolan

Leva & bo

Internatet – att bo på skolan

Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö. Bor du på internat ingår du i en gemenskap med andra deltagare även på fritiden. För många blir gemenskapen på internatet ett av de allra starkaste minnena från tiden på folkhögskola.

Utvecklande gemenskap

Under din tid på skolan kommer du förhoppningsvis att växa som person och lära dig mycket om både dig själv och om andra. Du bor på en ny plats och har alltid nära till skolan. Det finns enkel- eller dubbelrum och du delar kök och dagrum med andra. Tillsammans har ni ansvar för det som är gemensamt och behöver tänka på att det ska fungera för alla.  

Möjlighet till aktiv fritid

En stor fördel med att bo på internat är att du har tillgång till skolans lokaler nästan dygnet runt. På skolan finns bibliotek med datorer, tidningar och ett urval av tidskrifter. Det finns möjlighet att vara med i eller att själv starta intressegrupper och det finns också bönegrupper. Varannan vecka är det nattvardsfirande och varannan vecka är det gemenskapskväll.

I idrottshallen kan du spela olika bollsporter och det finns även ett litet utbud av träningsredskap. Naturen kring skolan inbjuder till ett aktivt fritidsliv såsom vandring, paddling, vintersport m.m.

Eget rum och gemensamt kök

Varje rum är grundmöblerat. Säng med täcke, kudde, skrivbord med stol, bokhylla, garderob/byrå, lampor och spegel. Matta och gardiner finns också men vill du ha egna textilier går det bra.

På varje internat finns ett kök som har det mesta som behövs för att du ska kunna laga mat, baka och äta. På helgerna serveras ingen mat i matsalen utan du får då själv eller tillsammans med andra laga mat i ditt boende. I linje med skolans miljöpolicy är det också lätt att källsortera i köken.

Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare/torkrum och strykmöjligheter finns till alla internat.

Du kan även kolla in bilderna nedan för att få en känsla kring hur rummen, allrummen, kök m.m. kan se ut.

 

Olika internatrum att välja mellan

Dessa olika boendealternativ finns att välja mellan:

  • Dubbelrum eller enkelrum, Västergården

  • Enkelrum, Evagården övre

  • Enkelrum, Evagården mellan med dusch/toalett

  • Enkelrum, Evagården nedre med dusch/toalett

  • Enkelrum, Evagården lägenhet (övre och nedre)

  • Enkelrum, Rosen

  • Enkelrum, Norrgården övre

  • Enkelrum, Norrgården nedre

  • Dubbelrum eller enkelrum, Grindstugan

Mer information

Här kan du få mer information om kostnaderna för att bo på internatet.

Vi har inga garantier för att alla som önskar bo på internatet får plats, utan principen först till kvarn gäller. Totalt  kan vi erbjuda drygt 80 bäddar.

Liljeholmens folkhögskola och dess internat ska vara en helt drog- och alkoholfri miljö. Vi vill att du som studerande ska respektera detta.

Ansvarig för internatet är Karin Lundgren. Henne kan du vända dig till om du har frågor eller funderingar.