Folkhögskola

En folkhögeskolekurs på Liljeholmen kan betyda mycket: en vägvisare för framtiden, ett avbrott mitt i livet eller en tid av personlig mognad. Givetvis står kurserna i centrum, men folkhögskolelivet är också mycket annat.

kurser på folkhögskolan

Liljeholmen är en folkhögskola där du kan läsa följande kurser:

livet på liljeholmen

Någon kväll då och då bjuder musiklinjen på konsert. Internatföreståndaren ordnar spel- eller stickkväll. Varannan onsdagkväll är det “lillördag” där alla elever har möjlighet att delta, framföra något eller arrangera en aktivitet. Planerat eller spontant är upp till dig. Varannan onsdagkväll nattvard. Det anordnas olika sorters idrott: innebandy, basket, fotboll, volleyboll. I biblioteket finner du, förutom ett rikt utbud av litteratur, även dags- och veckotidningar. Men framför allt lär du känna många nya vänner.

Liljeholmen ligger vackert beläget intill sjön Åsunden i Rimforsa. Vårt kök är välkänt för sin goda mat och matsalen med sina panoramafönster mot sjön är en upplevelse i sig. Promenadvägarna i skolans omgivning är många och vackra. Det finns massor av möjligheter till friluftsliv och sport: vandra, paddla kanot, åk långfärdskridskor osv.